Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 188701" data-attributes="member: 1768"><p>Далечината.... онаа што можеби би требало да ја мерам во светлосни години, те откорна тебе од нас. Од сите грешници, <em><strong>Божице</strong></em>... </p><p>Викаат, небото ги разделува облаците од земјата. Тогаш значи дека истото тоа небо не’ разделува и нас. Нели таму се вивнуваат душите кои го напуштаат овој свет?</p><p>Ако само можев да те погледнам уште еднаш, ќе знаев да ти кажам се’ што тогаш не знаев. Со рака поставена на срцето, на колена пред тебе ќе знаев да барам прошка.</p><p>Нека ме наречат лудак што ја молам месечината за твоја прошка. Нека ме наречат лудак што некогаш заминувам во спомените и несвесно го изговарам твоето име. Нека ме наречат лудак што дозволувам сеќавањето за тебе да ми ја гори кожата.</p><p>Нека ме исмејуваат, не ми е грижа. Бидејќи едно знам... </p><p><em>Мене ми останува само да ја проколнувам далечината безброј пати, што не ми дозволува да погледнам уште еднаш во твоите темно сини очи, и да кажам: Извини, што незнаев да бидам оној кој ти сакаше да бидам. </em></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 188701, member: 1768"] Далечината.... онаа што можеби би требало да ја мерам во светлосни години, те откорна тебе од нас. Од сите грешници, [I][B]Божице[/B][/I]... Викаат, небото ги разделува облаците од земјата. Тогаш значи дека истото тоа небо не’ разделува и нас. Нели таму се вивнуваат душите кои го напуштаат овој свет? Ако само можев да те погледнам уште еднаш, ќе знаев да ти кажам се’ што тогаш не знаев. Со рака поставена на срцето, на колена пред тебе ќе знаев да барам прошка. Нека ме наречат лудак што ја молам месечината за твоја прошка. Нека ме наречат лудак што некогаш заминувам во спомените и несвесно го изговарам твоето име. Нека ме наречат лудак што дозволувам сеќавањето за тебе да ми ја гори кожата. Нека ме исмејуваат, не ми е грижа. Бидејќи едно знам... [I]Мене ми останува само да ја проколнувам далечината безброј пати, што не ми дозволува да погледнам уште еднаш во твоите темно сини очи, и да кажам: Извини, што незнаев да бидам оној кој ти сакаше да бидам. [/I] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom