Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 173137" data-attributes="member: 272"><p>Еј ти! Да, да, ти што го читаш ова! Си се запрашал ли некогаш како изгледа торбата на Дедо Мраз?</p><p>Студен е декември. Студен и мрачен. Обвиен со црн сатен, помислувам да ти ја опишам торбата. Но зборови немам. Ги загубив, откако еднаш многу одамна ја видов. Неа. Да, да неа. Во торбата. Завиткана во прекрасната насмевка на безгрижноста. Токму тогаш, во едно студено декемвриско утро. 6 дена пред Нова Година, да бидам попрецизен. Се сеќавам дури и на мирисот на снег. Не е тоа како првиот, кој срамежливо се симнува од оловното небо. Тука храбро отскокнува од небото и силно ја удира земјата. Ги притиснува гранките како да постојат само за него, да ја попримат неговата студеност... да го прегрнат. Нејзината фигура меѓу тие гранки. Нејасна на почеток, недефинирана по облик. Потоа почнува да се исцртува. Да се издвојува.... Нејзината коса лелеава од ветрот, со боја на есента. Очите кои срамежливо бараат во празно. Усните.... молчат меко подотворени. Во форма на таа проклета насмевка. Чувство на мистериозност ме обвива.</p><p>Полека... само храбро. `И подавам рака да ме допре. Да ја почувствува среќата на моето срце. Еуфоријата што се повеќе и повеќе ми влева храброст да започнам. Било што.</p><p>Да, да љубов. Тоа е тој мирис, електрицитет, кога за прв пат ја видов неа. Во торбата на Дедо Мраз.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 173137, member: 272"] Еј ти! Да, да, ти што го читаш ова! Си се запрашал ли некогаш како изгледа торбата на Дедо Мраз? Студен е декември. Студен и мрачен. Обвиен со црн сатен, помислувам да ти ја опишам торбата. Но зборови немам. Ги загубив, откако еднаш многу одамна ја видов. Неа. Да, да неа. Во торбата. Завиткана во прекрасната насмевка на безгрижноста. Токму тогаш, во едно студено декемвриско утро. 6 дена пред Нова Година, да бидам попрецизен. Се сеќавам дури и на мирисот на снег. Не е тоа како првиот, кој срамежливо се симнува од оловното небо. Тука храбро отскокнува од небото и силно ја удира земјата. Ги притиснува гранките како да постојат само за него, да ја попримат неговата студеност... да го прегрнат. Нејзината фигура меѓу тие гранки. Нејасна на почеток, недефинирана по облик. Потоа почнува да се исцртува. Да се издвојува.... Нејзината коса лелеава од ветрот, со боја на есента. Очите кои срамежливо бараат во празно. Усните.... молчат меко подотворени. Во форма на таа проклета насмевка. Чувство на мистериозност ме обвива. Полека... само храбро. `И подавам рака да ме допре. Да ја почувствува среќата на моето срце. Еуфоријата што се повеќе и повеќе ми влева храброст да започнам. Било што. Да, да љубов. Тоа е тој мирис, електрицитет, кога за прв пат ја видов неа. Во торбата на Дедо Мраз. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom