Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Farfalla" data-source="post: 172511" data-attributes="member: 141"><p>Бев дете кое веруваше во идејата за дедо Мраз. Знаев дека го нема, ама сонував за дебел, белобрад дедо кој јаде колачиња со млеко.</p><p>Амерички отпад.</p><p>И пораснав. Никогаш немав желби на крајот на годината. Особено не желби кои зависат од волјата на некој друг.</p><p>Зимата ме разболува, а метафората на танцувачки снегулки- принцези, ми ја поткрева десната веѓа. Грда е.</p><p>Оваа година тежината што ја носам на плеќи е мојата дедо Мразовска торба.</p><p>Од неа ќе извадам љубов.</p><p>За мајка ми љубов и еден нов кармин.</p><p>За татко ми љубов и приврзок за кола.</p><p>За брат ми љубов и лекција за љубовта.</p><p>За Него љубов и верба во неговата љубов кон мене.</p><p>И ќе заспијам.</p><p>А да... Го заборавив долниот секси веш. Син, за инат на црвенилото на зимата, а во име на посебната, специфична љубов.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Farfalla, post: 172511, member: 141"] Бев дете кое веруваше во идејата за дедо Мраз. Знаев дека го нема, ама сонував за дебел, белобрад дедо кој јаде колачиња со млеко. Амерички отпад. И пораснав. Никогаш немав желби на крајот на годината. Особено не желби кои зависат од волјата на некој друг. Зимата ме разболува, а метафората на танцувачки снегулки- принцези, ми ја поткрева десната веѓа. Грда е. Оваа година тежината што ја носам на плеќи е мојата дедо Мразовска торба. Од неа ќе извадам љубов. За мајка ми љубов и еден нов кармин. За татко ми љубов и приврзок за кола. За брат ми љубов и лекција за љубовта. За Него љубов и верба во неговата љубов кон мене. И ќе заспијам. А да... Го заборавив долниот секси веш. Син, за инат на црвенилото на зимата, а во име на посебната, специфична љубов. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Поезија и проза
Пишуваме на зададена тема (прашања и предлози)
На врв
Bottom