Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Писател на тапет: Гијом Мисо
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 233189" data-attributes="member: 1768"><p>Еве сега може да ти се земе за „валидно“ мислењето.</p><p>Не би се сложил дека нема ниту еден цитат вреден за помнење, има неколку еве јас сега ќе издвојам неколку реченици што ми останале во глава:</p><p>„Не постојат мртви јазици. Постојат заспани мозоци“.</p><p>„Немој да веруваш буквално на никој. Посебно внимание обрни на оние на кои им се восхитуваш“.</p><p>Се сложувам со тебе дека неговите заплети се оној дел од книгите во кои некако почнуваш да се губиш, ама мене тоа ми се допаѓа. Не ми се допаѓа кога читам и од старт знам дека Петка ќе биде со Петко, Рајко ќе умре затоа што е лош. </p><p>Е токму кај Зафон го нема тоа.</p><p>А за вредноста на неговото пишување... Е тоа е индивидуално мислење, можеби занрот што го тера, неговиот стил не ти е близок, мене ми е многу и ме воодушевува само поради леснотијата со која се пишувани речениците, но сепак неизбежната мистика што ја има во секоја од нив.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 233189, member: 1768"] Еве сега може да ти се земе за „валидно“ мислењето. Не би се сложил дека нема ниту еден цитат вреден за помнење, има неколку еве јас сега ќе издвојам неколку реченици што ми останале во глава: „Не постојат мртви јазици. Постојат заспани мозоци“. „Немој да веруваш буквално на никој. Посебно внимание обрни на оние на кои им се восхитуваш“. Се сложувам со тебе дека неговите заплети се оној дел од книгите во кои некако почнуваш да се губиш, ама мене тоа ми се допаѓа. Не ми се допаѓа кога читам и од старт знам дека Петка ќе биде со Петко, Рајко ќе умре затоа што е лош. Е токму кај Зафон го нема тоа. А за вредноста на неговото пишување... Е тоа е индивидуално мислење, можеби занрот што го тера, неговиот стил не ти е близок, мене ми е многу и ме воодушевува само поради леснотијата со која се пишувани речениците, но сепак неизбежната мистика што ја има во секоја од нив. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Писател на тапет: Гијом Мисо
На врв
Bottom