Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Писател на тапет: Гијом Мисо
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Redhead" data-source="post: 222695" data-attributes="member: 452"><p>Ај и јас да се изјаснам.</p><p>Како и на повеќето тука и мене Зафон ми е еден од најомилените автори.</p><p>Ме фасцинира неговиот стил на пишување.</p><p>Прва книга прочитана ми е "Марина", и е единствената што ја немам во домашната библиотека.</p><p>Книгата ме воодушеви. Има совршен слој на мистерија, и не е баш толку наивна, како првата трилогија за млади (знам дека тогаш го откривал својот стил ).</p><p>И самиот Зафон има изјавено дека "Марина" му е омилена од своите книги. Според мене токму оваа книга му е преминот од автор за млади, до овој Зафон што денес го читаме.</p><p>"Сенка на ветрот" ми е првата книга купена од Зафон. Се заљубив во книгата и во стилот на пишување. Секаде ја носев со мене, го искористував секој момент да ја читам. Барселона во '45год. Магија само по себе. Фасцинантна ми е моќта на Зафон да заведува со зборовите.</p><p>Следна ми беше "Играта на ангелот" која исто така ме остави без зборови, за на крај "Заточеникот на небото" иако навидум послаба книга (според мене, не) ја објасува цела мистерија околу "Играта на ангелот", и особено на еден лик кој е спореден во првите две книги.</p><p>Од трилогијата за млади ја имам прочитано само "Септемвриски светлини" во главно ми се допадна. Одкако ќе ја прочитам книгата што моментално ја читам, се фрлам на последните два дела од оваа трилогија. Топла препорака за сите дела на овој автор.</p><p>Едвај чекам да излезе и четвртиот дел од серијата Гробиштата на заборавените книги.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Redhead, post: 222695, member: 452"] Ај и јас да се изјаснам. Како и на повеќето тука и мене Зафон ми е еден од најомилените автори. Ме фасцинира неговиот стил на пишување. Прва книга прочитана ми е "Марина", и е единствената што ја немам во домашната библиотека. Книгата ме воодушеви. Има совршен слој на мистерија, и не е баш толку наивна, како првата трилогија за млади (знам дека тогаш го откривал својот стил ). И самиот Зафон има изјавено дека "Марина" му е омилена од своите книги. Според мене токму оваа книга му е преминот од автор за млади, до овој Зафон што денес го читаме. "Сенка на ветрот" ми е првата книга купена од Зафон. Се заљубив во книгата и во стилот на пишување. Секаде ја носев со мене, го искористував секој момент да ја читам. Барселона во '45год. Магија само по себе. Фасцинантна ми е моќта на Зафон да заведува со зборовите. Следна ми беше "Играта на ангелот" која исто така ме остави без зборови, за на крај "Заточеникот на небото" иако навидум послаба книга (според мене, не) ја објасува цела мистерија околу "Играта на ангелот", и особено на еден лик кој е спореден во првите две книги. Од трилогијата за млади ја имам прочитано само "Септемвриски светлини" во главно ми се допадна. Одкако ќе ја прочитам книгата што моментално ја читам, се фрлам на последните два дела од оваа трилогија. Топла препорака за сите дела на овој автор. Едвај чекам да излезе и четвртиот дел од серијата Гробиштата на заборавените книги. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Писател на тапет: Гијом Мисо
На врв
Bottom