Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Патот до успехот
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 163144" data-attributes="member: 1970"><p>Добра тема.</p><p>Посебно ми се допага последната реченица ..Успехот се остварува на патот кон врвот,а не на самиот врв...</p><p>Неможам да сфатам едно нешто,</p><p>зошто тие богати и разгалени размислуваат на тој начин??</p><p>Неможам да сфатам зошто сето она безпотребно материјално игра толку голема улога во овој живот???</p><p>Како можеше до тој степен да отиде работава??</p><p>Зарем е важно кој каква кола има и кој колку пари има??</p><p>Не верувам дека сето тоа ке направат поголем човек од некого,дека ке направат да биде некој повреден,само ако тој некој вози мерцедес,а не југо или што знам обична кола.</p><p>И што ако вози југо или пак точак,не е вреден и достоен да разговара со мене???</p><p>Мислам дека баш тој ке има многу повеке да каже,</p><p>него синот на директорот кој е толку сиромашен што нема други теми на разговор освен:</p><p>еј знаеш што купив бе пеер??</p><p>еј знеш која ја легнав бе пеер??</p><p>еј види го сељакон,види му ги фармерките,носи но нејм,пеер аххххаххах дошол од провинција и сака да студира ,сељак си останува сељак пеер хахххахахха...</p><p>ете тоа знаат....</p><p>Погледнете дека многумина во западните земји ги оставаат колите и преогаат на точаци,подобро е за еколошката околина и поефтино е..Треба да се биде скромен</p><p>и задоволен со она што се има..а она што се нема,се нема..што сега??</p><p>Изгледа како лугето да живеат за да видат другите како живеат,да покажат нешто од себе пари,мок и слично,</p><p>а устваи се толку сиромашни во себе..</p><p>Искомлексирани,незадоволни со она што го имаат,незнаејки сето тоа да го искористат во позитивна насока.</p><p>Тие се толку ниски...</p><p>А пак останатите кои се љубоморни на сето тоа имање или немање се уште полоши за мене.</p><p>Се расфрлаат со парите на тато,кои тато ги крадел на секој можен начин од државата,а уствари незнаеме колку се два и два.</p><p>Немаат ни грам образование,а седнале во некоја фотеља и сакаат да ја водат државата,фирмите и сл..</p><p>И ај сеа ке се делиме на богати и сиромашни..</p><p>Ти си сиромашен и немаш што да кажеш,не си достоен да седиш со нас..татко ти е земјоделец,татко ми е директор на фирмата..</p><p>Кој си ти???</p><p>Се гадам од вакви работи,одвартно.</p><p>Зарем е важно што имаш??</p><p>Може кругот и да се сврти понатака,што тогаш??</p><p>Може и среката ке се насмее на некој кој се трудел во својот живот???</p><p>Ама во Мак.среката не се насмевнува без врски и пријатели во поголемите кругови.</p><p>И кога ке се насмее среката на некој тогаш е неизбежно и тој некој да биде како и оние кои се веке во тие кругови,за да би опстанал,иначе можно е,набрзински да биде вратен таму кај што почнал.</p><p>Погледнете ги само нашите парламентарци??</p><p>Дебели гладни стоки кои само мислат на своето его и својот џеб..</p><p>ај да не претерувам мислам доволно е,само ме иритира целиот тој систем,кој не им овозможува никаква</p><p>можност за просперирање на младите...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 163144, member: 1970"] Добра тема. Посебно ми се допага последната реченица ..Успехот се остварува на патот кон врвот,а не на самиот врв... Неможам да сфатам едно нешто, зошто тие богати и разгалени размислуваат на тој начин?? Неможам да сфатам зошто сето она безпотребно материјално игра толку голема улога во овој живот??? Како можеше до тој степен да отиде работава?? Зарем е важно кој каква кола има и кој колку пари има?? Не верувам дека сето тоа ке направат поголем човек од некого,дека ке направат да биде некој повреден,само ако тој некој вози мерцедес,а не југо или што знам обична кола. И што ако вози југо или пак точак,не е вреден и достоен да разговара со мене??? Мислам дека баш тој ке има многу повеке да каже, него синот на директорот кој е толку сиромашен што нема други теми на разговор освен: еј знаеш што купив бе пеер?? еј знеш која ја легнав бе пеер?? еј види го сељакон,види му ги фармерките,носи но нејм,пеер аххххаххах дошол од провинција и сака да студира ,сељак си останува сељак пеер хахххахахха... ете тоа знаат.... Погледнете дека многумина во западните земји ги оставаат колите и преогаат на точаци,подобро е за еколошката околина и поефтино е..Треба да се биде скромен и задоволен со она што се има..а она што се нема,се нема..што сега?? Изгледа како лугето да живеат за да видат другите како живеат,да покажат нешто од себе пари,мок и слично, а устваи се толку сиромашни во себе.. Искомлексирани,незадоволни со она што го имаат,незнаејки сето тоа да го искористат во позитивна насока. Тие се толку ниски... А пак останатите кои се љубоморни на сето тоа имање или немање се уште полоши за мене. Се расфрлаат со парите на тато,кои тато ги крадел на секој можен начин од државата,а уствари незнаеме колку се два и два. Немаат ни грам образование,а седнале во некоја фотеља и сакаат да ја водат државата,фирмите и сл.. И ај сеа ке се делиме на богати и сиромашни.. Ти си сиромашен и немаш што да кажеш,не си достоен да седиш со нас..татко ти е земјоделец,татко ми е директор на фирмата.. Кој си ти??? Се гадам од вакви работи,одвартно. Зарем е важно што имаш?? Може кругот и да се сврти понатака,што тогаш?? Може и среката ке се насмее на некој кој се трудел во својот живот??? Ама во Мак.среката не се насмевнува без врски и пријатели во поголемите кругови. И кога ке се насмее среката на некој тогаш е неизбежно и тој некој да биде како и оние кои се веке во тие кругови,за да би опстанал,иначе можно е,набрзински да биде вратен таму кај што почнал. Погледнете ги само нашите парламентарци?? Дебели гладни стоки кои само мислат на своето его и својот џеб.. ај да не претерувам мислам доволно е,само ме иритира целиот тој систем,кој не им овозможува никаква можност за просперирање на младите... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Патот до успехот
На врв
Bottom