Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Партнерот е од село...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Mystique" data-source="post: 216372" data-attributes="member: 1302"><p>Искрено да кажем младинава и не е сама крива за вакви конзервативни размисљуења. </p><p>Ја се сеќавам како моите баба и дедо што се стари граѓани ,цел живот се фалат демек немале никаква крв и потекло од село , па често сум слушала од нив коментари од типот пазите деца со кого ќе ги седнете мајка ви и татко ви на маса, пазите кој сватоој ќе донесете дома. Да не бида сељаци, прости и што ти знам ја тамо. </p><p>Среќа ја сама сфатив уште многу одамна дека сељак и селанец са два различни поими кои немаа никаква врска едни со други. Овде уште се мешаа и очигледно треба да се објасна поимиве за да некој ги разбере. </p><p>На запад да живиш у село, разбира да имаш ранч со стока, имот, земјиште а тоа е и богатство, па и престиж. А овде значи , „оф тој што има краве и овце ха ха ха сељак бе“ Па сеа кој е сељак кажите ми вие...според мене овја што ја дава изјавава у наводници што ми е. </p><p>Не сум имала предрасуде на локацијата на мојте познаници , па ни за нивниот говор кој го претставуе подрачјето од каде што са. Никоаш не сум се подсмевала нити пак ми било срам да сум у друштво на деца од село (не ми се веруе дека ова пишуем зошто му доаѓа како да са они људи од марс мислим бог да чува до когај вака)</p><p>Склоп на случајности дечко ми има од двете стране потекло од село, а сватојте што ќе ги седнем дома со мојте , са едни од људите што најмногу ги ценим после мојте родители. Така да го жалим тој што вака ги суди и ги дели људите, кој има само една вистинска поделба, добри и лоши.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mystique, post: 216372, member: 1302"] Искрено да кажем младинава и не е сама крива за вакви конзервативни размисљуења. Ја се сеќавам како моите баба и дедо што се стари граѓани ,цел живот се фалат демек немале никаква крв и потекло од село , па често сум слушала од нив коментари од типот пазите деца со кого ќе ги седнете мајка ви и татко ви на маса, пазите кој сватоој ќе донесете дома. Да не бида сељаци, прости и што ти знам ја тамо. Среќа ја сама сфатив уште многу одамна дека сељак и селанец са два различни поими кои немаа никаква врска едни со други. Овде уште се мешаа и очигледно треба да се објасна поимиве за да некој ги разбере. На запад да живиш у село, разбира да имаш ранч со стока, имот, земјиште а тоа е и богатство, па и престиж. А овде значи , „оф тој што има краве и овце ха ха ха сељак бе“ Па сеа кој е сељак кажите ми вие...според мене овја што ја дава изјавава у наводници што ми е. Не сум имала предрасуде на локацијата на мојте познаници , па ни за нивниот говор кој го претставуе подрачјето од каде што са. Никоаш не сум се подсмевала нити пак ми било срам да сум у друштво на деца од село (не ми се веруе дека ова пишуем зошто му доаѓа како да са они људи од марс мислим бог да чува до когај вака) Склоп на случајности дечко ми има од двете стране потекло од село, а сватојте што ќе ги седнем дома со мојте , са едни од људите што најмногу ги ценим после мојте родители. Така да го жалим тој што вака ги суди и ги дели људите, кој има само една вистинска поделба, добри и лоши. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Партнерот е од село...
На врв
Bottom