Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Палачинки
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="diva orhideja" data-source="post: 299412" data-attributes="member: 3931"><p>Кога правите тесто за палачинки,направете си стално повеќе,за да имате да си направете и ваква полжав пита од палачинки.Направените палачинки можат да ви стојат во фрижидер неколку дена,и да си ги употребувате кога сакате и со што сакате.Ако сакате одма да направите ваква пита со палачинки,тогаш испечете подебели десетина или колку ви треба,зависи за колку особи ви треба.Секоја палачинка филувајте ја по желба,може и различен фил, на пр:со рендан кашкавал,салама,кисели краставички,печурки,или да ги филувате со мелемо месо испржено заедно со печурки,спанаќ.сирење.праз......имате опции по желба. Филуваните палачинки ги виткате како полжави и ги редите во тавче,одозгора ги премачкувате со јајце и ги посипувате со сусам или ким.Печете 15 мин и БОН АПЕТИТ. Деновиве се спремам да направам таква пита,само што че ставам мелени модри сливи со малку шекер и цимет,румче,а одозгора ке бидат попрскани(откако ке се испече)со прав шекер и ишарана со чоколаден прелив.Евтино и вкусно.[ATTACH=full]21291[/ATTACH] [ATTACH=full]21291[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diva orhideja, post: 299412, member: 3931"] Кога правите тесто за палачинки,направете си стално повеќе,за да имате да си направете и ваква полжав пита од палачинки.Направените палачинки можат да ви стојат во фрижидер неколку дена,и да си ги употребувате кога сакате и со што сакате.Ако сакате одма да направите ваква пита со палачинки,тогаш испечете подебели десетина или колку ви треба,зависи за колку особи ви треба.Секоја палачинка филувајте ја по желба,може и различен фил, на пр:со рендан кашкавал,салама,кисели краставички,печурки,или да ги филувате со мелемо месо испржено заедно со печурки,спанаќ.сирење.праз......имате опции по желба. Филуваните палачинки ги виткате како полжави и ги редите во тавче,одозгора ги премачкувате со јајце и ги посипувате со сусам или ким.Печете 15 мин и БОН АПЕТИТ. Деновиве се спремам да направам таква пита,само што че ставам мелени модри сливи со малку шекер и цимет,румче,а одозгора ке бидат попрскани(откако ке се испече)со прав шекер и ишарана со чоколаден прелив.Евтино и вкусно.[ATTACH=full]21291[/ATTACH] [ATTACH=full]21291[/ATTACH] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Палачинки
На врв
Bottom