Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Оценување на другите спрема постапките
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 374725" data-attributes="member: 229"><p>А според што друго да ги оценуваме?</p><p>Човекот преку постапките покажува каков е. Може самиот да се воздигнува на ниво на светец, ама џабе кога постапките покажуваат спротивно.</p><p>Мање битно ми е кој што прави со себе ако тоа не ме вклучува мене или најблиските, тоа е негов избор. Но, секако дека секој од нас мора да е спремен да прифати дека неговите постапки/начин на живот нема да се допаднат секому. А, секако и не е целта да се допаднеме секому.</p><p>Ќе судиме и ќе ни судат според многу работи, сакале или не. Можеме да си признаеме дека сме визуелни суштества и одлични судии за туѓи грешки (а адвокати за своите) и полесно да врвиме низ животот или да ставаме некаков лажен ореол дека никогаш не судиме книга според корица. Додуша, постапките се содржина, не корица, така да се враќам на првичното дека делата го покажуваат карактерот и е сосема океј да се донесе заклучок базиран на нив.</p><p>Останува на другата страна да докаже дека не сме во право. Ако ѝ се сака.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 374725, member: 229"] А според што друго да ги оценуваме? Човекот преку постапките покажува каков е. Може самиот да се воздигнува на ниво на светец, ама џабе кога постапките покажуваат спротивно. Мање битно ми е кој што прави со себе ако тоа не ме вклучува мене или најблиските, тоа е негов избор. Но, секако дека секој од нас мора да е спремен да прифати дека неговите постапки/начин на живот нема да се допаднат секому. А, секако и не е целта да се допаднеме секому. Ќе судиме и ќе ни судат според многу работи, сакале или не. Можеме да си признаеме дека сме визуелни суштества и одлични судии за туѓи грешки (а адвокати за своите) и полесно да врвиме низ животот или да ставаме некаков лажен ореол дека никогаш не судиме книга според корица. Додуша, постапките се содржина, не корица, така да се враќам на првичното дека делата го покажуваат карактерот и е сосема океј да се донесе заклучок базиран на нив. Останува на другата страна да докаже дека не сме во право. Ако ѝ се сака. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Оценување на другите спрема постапките
На врв
Bottom