Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Отфрлоци на општеството (бездомници)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хоуп*" data-source="post: 228461" data-attributes="member: 2740"><p>Огромна разлика има од бездомник до бездомник. Т.е од бездомник до преварант и манипулатор. За вториве не сакам да коментирам, а за првите стварно ми е жал и колку можам се трудам да им помогнам. Има кај мене еден бездомник, 60 годишен човек. Кога го гледам надвор како се тресе на студ, како седи на дожд и пита за јадење стварно душа ми се кине. Освен да му дадам стари алишта и да му купам нешто за јадење, стварно друго не можам да му помогнам. Кога се делеа социјални станови, од маало се собравме да му помогнеме да земе еден, но излезе дека имал брат во Америка, па демек можел да му помогне. Уште повеќе ми стана жал кога разбрав дека има некој близок, а го оставил до тој степен да се мачи да преживее. А човекот е стварно многу повлечен и добар. Сите не поздравува, не досадува како повеќето бездомници, ако му дадеш ок, ако не ќе се насмевне и ќе те поздрави. Се надевам некогаш ќе си ја најде среќата, бар дур е уште жив, а јас ќе продолжам колку можам да му помагам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хоуп*, post: 228461, member: 2740"] Огромна разлика има од бездомник до бездомник. Т.е од бездомник до преварант и манипулатор. За вториве не сакам да коментирам, а за првите стварно ми е жал и колку можам се трудам да им помогнам. Има кај мене еден бездомник, 60 годишен човек. Кога го гледам надвор како се тресе на студ, како седи на дожд и пита за јадење стварно душа ми се кине. Освен да му дадам стари алишта и да му купам нешто за јадење, стварно друго не можам да му помогнам. Кога се делеа социјални станови, од маало се собравме да му помогнеме да земе еден, но излезе дека имал брат во Америка, па демек можел да му помогне. Уште повеќе ми стана жал кога разбрав дека има некој близок, а го оставил до тој степен да се мачи да преживее. А човекот е стварно многу повлечен и добар. Сите не поздравува, не досадува како повеќето бездомници, ако му дадеш ок, ако не ќе се насмевне и ќе те поздрави. Се надевам некогаш ќе си ја најде среќата, бар дур е уште жив, а јас ќе продолжам колку можам да му помагам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Отфрлоци на општеството (бездомници)
На врв
Bottom