Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Отфрлоци на општеството (бездомници)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Praetorian" data-source="post: 125278" data-attributes="member: 477"><p>Пари на цигани не давам, пошо да извади од џебовите има 5 пати поише од мене, а згора на тоа парите ќе ги троши татко му на ракија, или тоа ќе зима лепак да дува у кеса и после да се преправа дека паѓа у несвест од што е гладно. </p><p>Ептен некој човек да видам, кој се глеа дека стварно нема би му дал 10 денари а иначе сигурен сум дека најголем број од питачите се организирани во групи, просат за да не работат ништо, и на моменти се безобразни ако не им дадеш пари. </p><p>Имаше случај, пијам кафе со другар у паркче кај мене, доаѓа мало циганче (6,7 години) почна да ги кине цвеќињата у паркот. Му свикав. го збркав и избега. После 5 минути доаѓа насмеано да ми бара пари му викам, немам. Како се шмугна, позади мене ми ркна у кафето. </p><p>Иако беше мало, ми идеше цревата да му ги извадам у сред парк. И од тогаш реков, на цигани просјаци пари- никад.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Praetorian, post: 125278, member: 477"] Пари на цигани не давам, пошо да извади од џебовите има 5 пати поише од мене, а згора на тоа парите ќе ги троши татко му на ракија, или тоа ќе зима лепак да дува у кеса и после да се преправа дека паѓа у несвест од што е гладно. Ептен некој човек да видам, кој се глеа дека стварно нема би му дал 10 денари а иначе сигурен сум дека најголем број од питачите се организирани во групи, просат за да не работат ништо, и на моменти се безобразни ако не им дадеш пари. Имаше случај, пијам кафе со другар у паркче кај мене, доаѓа мало циганче (6,7 години) почна да ги кине цвеќињата у паркот. Му свикав. го збркав и избега. После 5 минути доаѓа насмеано да ми бара пари му викам, немам. Како се шмугна, позади мене ми ркна у кафето. Иако беше мало, ми идеше цревата да му ги извадам у сред парк. И од тогаш реков, на цигани просјаци пари- никад. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Отфрлоци на општеството (бездомници)
На врв
Bottom