Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Отфрлоци на општеството (бездомници)
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="emzzy" data-source="post: 122187" data-attributes="member: 482"><p>Порано му давав пари, ама еднаш се деси нешто и не му давам повеќе:</p><p>Бев во Ресен и поминаа еден маж во количка и жена што го турка..питаа и му дадов 100че. После 2-3 часа поминуваат истите луѓе, значи не сум стара ги запамтив, ама обратно-жената во количката а мажот ја туркаше. И оттогаш не давам на никој пари. Лажливци се половината, ама не сум во нив за да знам кои лажат а кои не. Затоа ради 1 го јадат сите.</p><p>Друг случај: низ Охридов имаше порано еден пар, жената питаше и секоја вечер пива купуваа и пиеја покрај езеро. А кога питаат секогаш викат - дајте ми пари за леб, да си купам леб, а после купуваат пиво и цигари. Имало и други случаеви шо предизвикале да не им давам пари.</p><p>Само некогаш на некои со дефектни деца ќе му дадам нешо, 10че или 50че.. Греотка ми се.</p><p>А најмногу ме нервираат тие што одат по куќи и питаат. На едно ливче искуцале некоја болест и ајде бараат пари, па некој луди им веруваат и им даваат. Дури не ми дојдат со лекарско уверение и таму ред други работи-не им давам пари.</p><p>И сеа ќе си помислите-оваа скржава за 50-100 денари се прави циган, ама не сакам некој да ме лаже.. А скоро сите питачи се такви. </p><p>На бездомниците им давамнекогаш облека кога ќе имам нешто, ама гледам пред 1-2 кога им дадов на едни само за една употреба беше, ја облекуваат и ја фрлаат во канта. Јас носам маици по година-две а тие паметните за една употреба. Хаха.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="emzzy, post: 122187, member: 482"] Порано му давав пари, ама еднаш се деси нешто и не му давам повеќе: Бев во Ресен и поминаа еден маж во количка и жена што го турка..питаа и му дадов 100че. После 2-3 часа поминуваат истите луѓе, значи не сум стара ги запамтив, ама обратно-жената во количката а мажот ја туркаше. И оттогаш не давам на никој пари. Лажливци се половината, ама не сум во нив за да знам кои лажат а кои не. Затоа ради 1 го јадат сите. Друг случај: низ Охридов имаше порано еден пар, жената питаше и секоја вечер пива купуваа и пиеја покрај езеро. А кога питаат секогаш викат - дајте ми пари за леб, да си купам леб, а после купуваат пиво и цигари. Имало и други случаеви шо предизвикале да не им давам пари. Само некогаш на некои со дефектни деца ќе му дадам нешо, 10че или 50че.. Греотка ми се. А најмногу ме нервираат тие што одат по куќи и питаат. На едно ливче искуцале некоја болест и ајде бараат пари, па некој луди им веруваат и им даваат. Дури не ми дојдат со лекарско уверение и таму ред други работи-не им давам пари. И сеа ќе си помислите-оваа скржава за 50-100 денари се прави циган, ама не сакам некој да ме лаже.. А скоро сите питачи се такви. На бездомниците им давамнекогаш облека кога ќе имам нешто, ама гледам пред 1-2 кога им дадов на едни само за една употреба беше, ја облекуваат и ја фрлаат во канта. Јас носам маици по година-две а тие паметните за една употреба. Хаха. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Отфрлоци на општеството (бездомници)
На врв
Bottom