Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Филм
Оскари 2016
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Harvie" data-source="post: 338601" data-attributes="member: 5800"><p>Го немам гледано уште Spotlight, не сака да искочи никаков subtitle уште, па за сега за мене The Revenant е филмот на годината! Каква кинематографија има филмот, да паднеш на задник. Совршенство од кадри со кои Лубецки ја потенцира надмоќта и големината на природата над кревкиот човеков живот. Човекот понекогаш е прикажан во таква подреденост, што речиси камуфлира, се стопува во природата. Перспективата е исто така интересна - најчесто снима од жабја перспектива со што се мултиплицира големината на она околу. А уште кога прочитав дека снимале само на дневна светлина за се да изгледа пореално, без воопшто да користат вештачко светло, па снимањата им траеле само по неколку часа дневно, останав без зборови. Не ми е многу гајле за оскарите на Лео и Ињариту, да бидам искрен, иако и нивните се повеќе од заслужени, но ако Лубецки не го освои својот оскар, тоа би било рамно на криминал. А знам дека нема - крути се од Академијата кога треба да дадат на ист човек трета година по ред.</p><p></p><p>Кај анимираните Inside Out веќе го држи оскарот со една рака, и заслужено, но The Peanuts Movie кој игра на картата носталгија, кај мене ја доби партијата. Истите прекрасни ликови: Чарли, Луси, Лајнус, Снупи, Вудсток..., истата претпразнична меланхолија, хуморот кој отскокнува од оној кој другите анимирани вештачки го нудат, одлична музика... Ме разнежи и врати во детството. </p><p>А од The Good Dinosaur очекував повеќе. Пиксар тука потфрли.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Harvie, post: 338601, member: 5800"] Го немам гледано уште Spotlight, не сака да искочи никаков subtitle уште, па за сега за мене The Revenant е филмот на годината! Каква кинематографија има филмот, да паднеш на задник. Совршенство од кадри со кои Лубецки ја потенцира надмоќта и големината на природата над кревкиот човеков живот. Човекот понекогаш е прикажан во таква подреденост, што речиси камуфлира, се стопува во природата. Перспективата е исто така интересна - најчесто снима од жабја перспектива со што се мултиплицира големината на она околу. А уште кога прочитав дека снимале само на дневна светлина за се да изгледа пореално, без воопшто да користат вештачко светло, па снимањата им траеле само по неколку часа дневно, останав без зборови. Не ми е многу гајле за оскарите на Лео и Ињариту, да бидам искрен, иако и нивните се повеќе од заслужени, но ако Лубецки не го освои својот оскар, тоа би било рамно на криминал. А знам дека нема - крути се од Академијата кога треба да дадат на ист човек трета година по ред. Кај анимираните Inside Out веќе го држи оскарот со една рака, и заслужено, но The Peanuts Movie кој игра на картата носталгија, кај мене ја доби партијата. Истите прекрасни ликови: Чарли, Луси, Лајнус, Снупи, Вудсток..., истата претпразнична меланхолија, хуморот кој отскокнува од оној кој другите анимирани вештачки го нудат, одлична музика... Ме разнежи и врати во детството. А од The Good Dinosaur очекував повеќе. Пиксар тука потфрли. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Филм
Оскари 2016
На врв
Bottom