Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Опсесија со Бог
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 225385" data-attributes="member: 1768"><p>Ајде сега со ред:</p><p></p><p>Знаеш постоеле и ќе постојат луѓе што сакаат да манипулираат со верата. Како тие што проповедаат дека се синови Божји итн итн.</p><p>Не викам дека е добро, затоа што не е.</p><p>Едноставно некои тоа го прават поради финасиски причини некои од што се чакнати во умот и така.</p><p></p><p></p><p>Оној што е атеист би требало да го искине документот кој го декларира како крстен човек. Да отиде во црква да го побара документчето и да го среди.</p><p>Како што тоа го има направено секој Јаховин сведок.</p><p></p><p></p><p>Тоа што го одговорив кај <a href="http://forum.crnobelo.com/members/slb_bobo.621/">slb_bobo</a> важи и кај тебе. Значи мене не ми пречат атеистите. Ми пречат атеисти што ме убедуваат да не верувам а истите тие се крстени одат во црква, ги гледам секој Велигден пред црква вртат кругови. А оние што се убедени дека не треба да бидат верници нели би требало да го искинат тоа ливче? Да отидат во црква да се одречат од верата да го побараат документот - и ќе го добијат.</p><p></p><p></p><p>Не си одлучила точно. Затоа е грешка она што го правиме(што ги крстуваме децата пред да си се изјаснат самите) ама ете постои можност да се одречеш од верата... </p><p>Кога тоа ќе го направат атеистите од мене ќе имаат почит наклон и се поред, до тогаш за мене се лаици, немаат ни А од Атеисти.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 225385, member: 1768"] Ајде сега со ред: Знаеш постоеле и ќе постојат луѓе што сакаат да манипулираат со верата. Како тие што проповедаат дека се синови Божји итн итн. Не викам дека е добро, затоа што не е. Едноставно некои тоа го прават поради финасиски причини некои од што се чакнати во умот и така. Оној што е атеист би требало да го искине документот кој го декларира како крстен човек. Да отиде во црква да го побара документчето и да го среди. Како што тоа го има направено секој Јаховин сведок. Тоа што го одговорив кај [URL='http://forum.crnobelo.com/members/slb_bobo.621/']slb_bobo[/URL] важи и кај тебе. Значи мене не ми пречат атеистите. Ми пречат атеисти што ме убедуваат да не верувам а истите тие се крстени одат во црква, ги гледам секој Велигден пред црква вртат кругови. А оние што се убедени дека не треба да бидат верници нели би требало да го искинат тоа ливче? Да отидат во црква да се одречат од верата да го побараат документот - и ќе го добијат. Не си одлучила точно. Затоа е грешка она што го правиме(што ги крстуваме децата пред да си се изјаснат самите) ама ете постои можност да се одречеш од верата... Кога тоа ќе го направат атеистите од мене ќе имаат почит наклон и се поред, до тогаш за мене се лаици, немаат ни А од Атеисти. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Опсесија со Бог
На врв
Bottom