Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Опсесија со Бог
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 225329" data-attributes="member: 272"><p>А, не Аркантосе. Еве ќе ти кажам јас сум крстен иако сум атеист по убедување. Пребрзо ја донесуваш одлуката како лошо/добро. Можеби имало причина која детето не знаело па било крстено. Пример - што знае едно новороденче кога ќе биде однесено во црква и покрстено, а потоа со тек на време и окружување, да го гледа светот сосема од поинаков агол? Има исклучоци и тоа не се 1 во 10 000 туку може да се каже 10 во 50. И тоа не е лошо. Лошото е како што и ти самиот викаш - кога некој пробува да те разубедува во твоите најинтимни верувања било дали се атеистички (невеувања де) или обратно. Ерго, имам луѓе кои се страсни верници, ја почитувам нивната определба, понекогаш и одам на нивните религиски прослави но сето тоа пропаѓа во вода откога ќе почнат на било кој начин тие да ми ја вметнат својата верска определба во моите најинтимни неверувања.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 225329, member: 272"] А, не Аркантосе. Еве ќе ти кажам јас сум крстен иако сум атеист по убедување. Пребрзо ја донесуваш одлуката како лошо/добро. Можеби имало причина која детето не знаело па било крстено. Пример - што знае едно новороденче кога ќе биде однесено во црква и покрстено, а потоа со тек на време и окружување, да го гледа светот сосема од поинаков агол? Има исклучоци и тоа не се 1 во 10 000 туку може да се каже 10 во 50. И тоа не е лошо. Лошото е како што и ти самиот викаш - кога некој пробува да те разубедува во твоите најинтимни верувања било дали се атеистички (невеувања де) или обратно. Ерго, имам луѓе кои се страсни верници, ја почитувам нивната определба, понекогаш и одам на нивните религиски прослави но сето тоа пропаѓа во вода откога ќе почнат на било кој начин тие да ми ја вметнат својата верска определба во моите најинтимни неверувања. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Опсесија со Бог
На врв
Bottom