Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилен писател
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Priroden" data-source="post: 323370" data-attributes="member: 1949"><p>Meне фокусот ми е повеќе кон научни книги и есеи, па би можел да ги издвојам:</p><p>Саган со книгите (Тhe Demon Haunted World, Broca's Brain и Cosmos, мада од втората многу работи не разбрав, ќе треба пак да ја препрочитам.</p><p>Најмногу ми се бендиса The Demon Haunted World, oбјаснување science vs pseudoscience, за critical thinking</p><p></p><p>Ричард Докинс, да не ги пишувам книгите, речиси 80% имам прочитано, феномен е човекот, кој го занима еволуција, атеизам, емисии поврзани со книгите лесно ќе најдете на wikipedia документарни има расправиi со главни архиепископи, бискупи снимани во тие емисии, се е аргументирано, joy to watch е.</p><p></p><p>Oд Броновски ја земав The Ascent od Man на саем, деновиве мора да почнам да ја читам. Исто документарец има на истава тема, must watch.</p><p>Настранa од научните, ми се допаѓаат и биографските. Последно што читав е <span style="font-size: 12px">Touching from a Distance: Ian Curtis and Joy Division.</span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p><p><span style="font-size: 12px"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Priroden, post: 323370, member: 1949"] Meне фокусот ми е повеќе кон научни книги и есеи, па би можел да ги издвојам: Саган со книгите (Тhe Demon Haunted World, Broca's Brain и Cosmos, мада од втората многу работи не разбрав, ќе треба пак да ја препрочитам. Најмногу ми се бендиса The Demon Haunted World, oбјаснување science vs pseudoscience, за critical thinking Ричард Докинс, да не ги пишувам книгите, речиси 80% имам прочитано, феномен е човекот, кој го занима еволуција, атеизам, емисии поврзани со книгите лесно ќе најдете на wikipedia документарни има расправиi со главни архиепископи, бискупи снимани во тие емисии, се е аргументирано, joy to watch е. Oд Броновски ја земав The Ascent od Man на саем, деновиве мора да почнам да ја читам. Исто документарец има на истава тема, must watch. Настранa од научните, ми се допаѓаат и биографските. Последно што читав е [SIZE=3]Touching from a Distance: Ian Curtis and Joy Division. [/SIZE] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Литература и книжевност
Омилен писател
На врв
Bottom