Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Омилено пиво
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 253790" data-attributes="member: 272"><p>Оваа година ја имав таа привилегија да екпериментирам со повеќе балкански брендови, така да на прво место сеуште стои лашко темно. </p><p>Не сакам прегазирани пива, така да скопското и посебно горското ги избегнувам. Јелен важи исто како скопското за нијанса помалку реже. Лав пиво (од српските) е најдобро и го ставам на блиско второ место од балканските. Апатинско и Каменица се подоле. </p><p>Хајнекен ми е преизвикана водичка, слабо пиво за висока цена. Више би за Амстел и Бекс. Старопрамен го пијам во одредени состојби кога сакам да се дотепам. Бавариа го пиев во ЦГ и тука, тука ми е слабо, во ЦГ беше подобро. Овие германскиве евтини пива не вреди да се спомнат освен едно што пред некој ден го пиев, ме изненади покрај толку ниската цена. Од македонските се ориентирам на Златен даб и Кенбах - второво поради специфичниот горчлив вкус - го пиеш полека а ти прија.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 253790, member: 272"] Оваа година ја имав таа привилегија да екпериментирам со повеќе балкански брендови, така да на прво место сеуште стои лашко темно. Не сакам прегазирани пива, така да скопското и посебно горското ги избегнувам. Јелен важи исто како скопското за нијанса помалку реже. Лав пиво (од српските) е најдобро и го ставам на блиско второ место од балканските. Апатинско и Каменица се подоле. Хајнекен ми е преизвикана водичка, слабо пиво за висока цена. Више би за Амстел и Бекс. Старопрамен го пијам во одредени состојби кога сакам да се дотепам. Бавариа го пиев во ЦГ и тука, тука ми е слабо, во ЦГ беше подобро. Овие германскиве евтини пива не вреди да се спомнат освен едно што пред некој ден го пиев, ме изненади покрај толку ниската цена. Од македонските се ориентирам на Златен даб и Кенбах - второво поради специфичниот горчлив вкус - го пиеш полека а ти прија. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Омилено пиво
На врв
Bottom