Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Огласи за вработување
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Шмекси" data-source="post: 124099" data-attributes="member: 193"><p>Сакав да ти кажам дека за разлика од сопственици на фирми кои што ги експлоатираат работниците за никакви пари и работат до несвест, кај мене точно се знае работно време, исплата навремена, сите се осигурани.Сабота работат до 2-3 за да видат бар малку повеќе од викендот.</p><p>Секогаш сум имал разбирање доколку некој од чираците/мајсторите петок заглават и се начукаат и во сабота задоцнат или воопшто да не дојдат на работа.Едино ме нервира ако не ме известат за тоа.</p><p>Јас те сфаќам потполно што ми збориш, од причина што и јас ја имам видено темната страна на животот и што сега буквално гледам само за себе, да направам доволно кеш, затоа што нити јас не сум некоја крупна ѕверка за да опстојувам наредни 100 години со овој бизнис.Иднината со ваква работа е непредвидлива.Утре може да ме затворат за непријавување даноци и перење пари и што уште не.</p><p></p><p>Ги знам таквите паразити што имаат завршено факултет и мисли дека знае се, а уствари не знае да си го избрише гзот.Многумина ми тропнале на врата за да работат во моја фирма, и иако они имаат завршено факс и мислат дека одма ќе дојдат на место на бригадири и супервизори, сепак повеќе од нив се разбирам.</p><p>И јас некогаш сакам да подработам со нив, иако повеќе им сметам отколку што ќе сработам, сфаќам дека нема ништо поубаво од тоа да си работиш и да не мислиш на ништо.</p><p>Постојано ги пратам дали нештото го прават по проект, постојано нарачувам материјали, и самиот знаеш како одат работите, и тоа само за електрика, а камоли гипсари,молери, скелеџии.Главава ми пука ама тоа е.Веруј дека не е лесно.</p><p>И да, приватизацијата е срање, ама кога веќе така гледаме на работите и кога веќе сме влезени во тоа срање, бар да ги искористиме сите можни ресурси на таа приватизација за да некогаш имаме нешто повеќе, за нови времиња затоа што во државава ама баш буквално не се знае ништо.Се живее од ден за ден.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Шмекси, post: 124099, member: 193"] Сакав да ти кажам дека за разлика од сопственици на фирми кои што ги експлоатираат работниците за никакви пари и работат до несвест, кај мене точно се знае работно време, исплата навремена, сите се осигурани.Сабота работат до 2-3 за да видат бар малку повеќе од викендот. Секогаш сум имал разбирање доколку некој од чираците/мајсторите петок заглават и се начукаат и во сабота задоцнат или воопшто да не дојдат на работа.Едино ме нервира ако не ме известат за тоа. Јас те сфаќам потполно што ми збориш, од причина што и јас ја имам видено темната страна на животот и што сега буквално гледам само за себе, да направам доволно кеш, затоа што нити јас не сум некоја крупна ѕверка за да опстојувам наредни 100 години со овој бизнис.Иднината со ваква работа е непредвидлива.Утре може да ме затворат за непријавување даноци и перење пари и што уште не. Ги знам таквите паразити што имаат завршено факултет и мисли дека знае се, а уствари не знае да си го избрише гзот.Многумина ми тропнале на врата за да работат во моја фирма, и иако они имаат завршено факс и мислат дека одма ќе дојдат на место на бригадири и супервизори, сепак повеќе од нив се разбирам. И јас некогаш сакам да подработам со нив, иако повеќе им сметам отколку што ќе сработам, сфаќам дека нема ништо поубаво од тоа да си работиш и да не мислиш на ништо. Постојано ги пратам дали нештото го прават по проект, постојано нарачувам материјали, и самиот знаеш како одат работите, и тоа само за електрика, а камоли гипсари,молери, скелеџии.Главава ми пука ама тоа е.Веруј дека не е лесно. И да, приватизацијата е срање, ама кога веќе така гледаме на работите и кога веќе сме влезени во тоа срање, бар да ги искористиме сите можни ресурси на таа приватизација за да некогаш имаме нешто повеќе, за нови времиња затоа што во државава ама баш буквално не се знае ништо.Се живее од ден за ден. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Огласи за вработување
На врв
Bottom