Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Огласи за вработување
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="990Freak" data-source="post: 124081" data-attributes="member: 752"><p>Не ми беше муабет тебе да те навреду у никој случај. Само сакам да ти гу долову реалну ситуацију, сга ти што си се пронајде у муабет ја за тој не сам крив. Иначе, и ја га имаше ист случај. Татко ми остана без работу пред 10 године. Имаше 53 године, 10 године пред пензију. Од шеф на механизацију у Пелагонију, остана на улицу сс 3400 денара придонес за технолошки вишак. Замисли... сс 33 године стаж. 6 године е работаја приватно од ноќ до ноќ за да издржава фамилију. Ја идеше у школу, мајка ми нигде не работеше. Заврши средњу, место како сви мамини и татини кремци, да иду на факултет, ја почна сс арбајтен. И тој правац црна гора, електричар. (Имаше претходни познавања од слабу струју и електронику, па не ми беше толко тешко , брзо се уклопи, брзо бидна мајстор шо се вика. Сга иам статус бригадир у овуј фирму куде што работу. Ама различан сам од сви остали. Место да им мрсу муда на колеге, да ги терам да црнчив а ја да се врткам около њима, напротив. Највише работу од сви њима. Колега пред све ми е. Газду кој га е*е, он не те смета како човек, него како машина за правење на паре. Има едно инжењерче у фирму, просто е како пасуљ. Не разликуе 3x2,5mm од 3x1,5mm пресек на кабел. 100 пута се јави за да праша дали тој е тој кд треба нешто да донесе... И после ја тога да га сметам високо образован, и шеф да ми биде? А скоро сви су исти.. Затој заеби... овај приватизација на овуј државу е едн тоталан промашај што гу натера државу у милијардни дугови што нас - народ у овуј државу ќе не заглавив. Ако су капиталисти биле жртве на комуунизам... сга народ е жртва на капитализам.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="990Freak, post: 124081, member: 752"] Не ми беше муабет тебе да те навреду у никој случај. Само сакам да ти гу долову реалну ситуацију, сга ти што си се пронајде у муабет ја за тој не сам крив. Иначе, и ја га имаше ист случај. Татко ми остана без работу пред 10 године. Имаше 53 године, 10 године пред пензију. Од шеф на механизацију у Пелагонију, остана на улицу сс 3400 денара придонес за технолошки вишак. Замисли... сс 33 године стаж. 6 године е работаја приватно од ноќ до ноќ за да издржава фамилију. Ја идеше у школу, мајка ми нигде не работеше. Заврши средњу, место како сви мамини и татини кремци, да иду на факултет, ја почна сс арбајтен. И тој правац црна гора, електричар. (Имаше претходни познавања од слабу струју и електронику, па не ми беше толко тешко , брзо се уклопи, брзо бидна мајстор шо се вика. Сга иам статус бригадир у овуј фирму куде што работу. Ама различан сам од сви остали. Место да им мрсу муда на колеге, да ги терам да црнчив а ја да се врткам около њима, напротив. Највише работу од сви њима. Колега пред све ми е. Газду кој га е*е, он не те смета како човек, него како машина за правење на паре. Има едно инжењерче у фирму, просто е како пасуљ. Не разликуе 3x2,5mm од 3x1,5mm пресек на кабел. 100 пута се јави за да праша дали тој е тој кд треба нешто да донесе... И после ја тога да га сметам високо образован, и шеф да ми биде? А скоро сви су исти.. Затој заеби... овај приватизација на овуј државу е едн тоталан промашај што гу натера државу у милијардни дугови што нас - народ у овуј државу ќе не заглавив. Ако су капиталисти биле жртве на комуунизам... сга народ е жртва на капитализам. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Кариера
Огласи за вработување
На врв
Bottom