Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Обрежување кај девојчиња
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 294402" data-attributes="member: 229"><p>Колку само инфекции и смртни случаи има ова предизвикано.</p><p>Колку и да сме напредни, за жал постојат и оние племиња што воопшто не мрднале од мртва точка. Во многу афрички племиња, верување е дека жената не смее да доживува никакво задоволство бидејќи тоа не е свето, што фактички гениталиите ѝ служат само за раѓање деца, што е неверојатно болен процес, земајќи го предвид шиењето на кое се изложени ко мали, плус болката од сите тие тапи, нечисти жилети и/или било што остро што ќе се најде.</p><p>Да не збориме дека и до смрт може да се искрвари.</p><p>Дури кога ќе се омажи девојката, а тоа е обично платен брак со некој тројно нејзина возраст, кому е петта жена, тој има право со нож/ножици да ги распара (со друго не ни може, обвиосли, зараснато е и споено) и веднаш потоа да почне да прави деца. И да умре де, ќе се најде нова.</p><p>Обично не сакам така драми, но Desert Flower е филм што прилично реално ја опфаќа оваа тематика, кој сака, може да погледне.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 294402, member: 229"] Колку само инфекции и смртни случаи има ова предизвикано. Колку и да сме напредни, за жал постојат и оние племиња што воопшто не мрднале од мртва точка. Во многу афрички племиња, верување е дека жената не смее да доживува никакво задоволство бидејќи тоа не е свето, што фактички гениталиите ѝ служат само за раѓање деца, што е неверојатно болен процес, земајќи го предвид шиењето на кое се изложени ко мали, плус болката од сите тие тапи, нечисти жилети и/или било што остро што ќе се најде. Да не збориме дека и до смрт може да се искрвари. Дури кога ќе се омажи девојката, а тоа е обично платен брак со некој тројно нејзина возраст, кому е петта жена, тој има право со нож/ножици да ги распара (со друго не ни може, обвиосли, зараснато е и споено) и веднаш потоа да почне да прави деца. И да умре де, ќе се најде нова. Обично не сакам така драми, но Desert Flower е филм што прилично реално ја опфаќа оваа тематика, кој сака, може да погледне. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје
Обрежување кај девојчиња
На врв
Bottom