Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Музика
Непопуларни (музички) мислења
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 317255" data-attributes="member: 272"><p>Guilty pleasure eh?</p><p>Па донекаде би рекол дека Марун 5 ми се гилти плеж`р (сумирајќи на што ми е изграден целокупниот музички вкус). Тук таму некоја песна на Блант. </p><p>Не сум некој обожавател на Перл Џем, освен 2-3 песни. </p><p>Гет Лаки ја сметам за најголемата избљувотина после Гангам стајл и харлем шејк. Едноставно досадна е. </p><p>Нешто од класичната музика: </p><p>Оперите се убер досадна ствар. </p><p>Моцарт (освен доцните негови дела) е монотон и математички предвидлив. </p><p>Балетите на Чајковски ги сметам како турбофолк во класичната музика. Исто и Славонските танци на Дворжак и маѓарските танци на Брамс. </p><p>(Во позитивна смисла) Франц Лист е најголемиот трол во класичната музика. Има неколку „кавери“ на други познати композитори. </p><p>Бетовен = Битлси.</p><p>Лист=Поркјупајн три</p><p>Клод Дебиси=Флојд</p><p>Шопен - неспоредлив со новиве.</p><p>Кој никад не чул за 5та и 6та симфонија од Чајковски го сметам за неедуциран во музиката воопшто.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 317255, member: 272"] Guilty pleasure eh? Па донекаде би рекол дека Марун 5 ми се гилти плеж`р (сумирајќи на што ми е изграден целокупниот музички вкус). Тук таму некоја песна на Блант. Не сум некој обожавател на Перл Џем, освен 2-3 песни. Гет Лаки ја сметам за најголемата избљувотина после Гангам стајл и харлем шејк. Едноставно досадна е. Нешто од класичната музика: Оперите се убер досадна ствар. Моцарт (освен доцните негови дела) е монотон и математички предвидлив. Балетите на Чајковски ги сметам како турбофолк во класичната музика. Исто и Славонските танци на Дворжак и маѓарските танци на Брамс. (Во позитивна смисла) Франц Лист е најголемиот трол во класичната музика. Има неколку „кавери“ на други познати композитори. Бетовен = Битлси. Лист=Поркјупајн три Клод Дебиси=Флојд Шопен - неспоредлив со новиве. Кој никад не чул за 5та и 6та симфонија од Чајковски го сметам за неедуциран во музиката воопшто. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Музика
Непопуларни (музички) мислења
На врв
Bottom