Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Немој ! Те молам !
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Lena" data-source="post: 155125" data-attributes="member: 1970"><p>темава е тешка..на овој начин навлегуваш во еден од најскриените делови,што некој го носи во себе..табу тема која не се раскажува,која се задржуба за себе,која не е отворена тема на разговор...</p><p>Глумата пред другите дека се е во ред..тоа е еден голем проблем ,барем за нашите, во помалите места на живеење,и се спремни по секоја цена и понатака да глумат,да не видат комшиите ...дали од немање храброст или страв од иднината,или од навика,не се спремни да го променат тоа..</p><p>а некој те тероризира внатрешно,секој ден..и патиш од срам од комшиите и светот...</p><p>У пм со комшиите и светот..</p><p>Колку жени познавам кои пателе и пателе..не можеле да се спротивстават на тоа насилство..</p><p>Психички терор,се додека не завршиле во лудница или имаат озбилни проблеми со здравјето,а децата...</p><p>Ги пратат тие емоции и сеќавања целиот живот,и ретко кој успева да се издигне од сето тоа и да биде нормален..</p><p>Затоа што некој деген се изживува,и ја покажува својата моќ,уствари немоќ,кој е психички болен,а не сака да признае...</p><p>Ептен тешка темава...</p><p>можеби покасно ке напишам нешто повеќе...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Lena, post: 155125, member: 1970"] темава е тешка..на овој начин навлегуваш во еден од најскриените делови,што некој го носи во себе..табу тема која не се раскажува,која се задржуба за себе,која не е отворена тема на разговор... Глумата пред другите дека се е во ред..тоа е еден голем проблем ,барем за нашите, во помалите места на живеење,и се спремни по секоја цена и понатака да глумат,да не видат комшиите ...дали од немање храброст или страв од иднината,или од навика,не се спремни да го променат тоа.. а некој те тероризира внатрешно,секој ден..и патиш од срам од комшиите и светот... У пм со комшиите и светот.. Колку жени познавам кои пателе и пателе..не можеле да се спротивстават на тоа насилство.. Психички терор,се додека не завршиле во лудница или имаат озбилни проблеми со здравјето,а децата... Ги пратат тие емоции и сеќавања целиот живот,и ретко кој успева да се издигне од сето тоа и да биде нормален.. Затоа што некој деген се изживува,и ја покажува својата моќ,уствари немоќ,кој е психички болен,а не сака да признае... Ептен тешка темава... можеби покасно ке напишам нешто повеќе... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Немој ! Те молам !
На врв
Bottom