Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
На која религија припаѓате?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 212742" data-attributes="member: 1768"><p>Очигледно е дека не ми го разбра постот.</p><p>Прочиај го слободно уште еднаш.</p><p>Потоа уште еднаш, и се’ така додека го разбереш.</p><p>Јас не ти препорачувам ниту света книга, ниту да веруваш во Бог, како што ни ти не можеш да ми препорачаш што е моја грижа, бидејќи е моја и јас ќе се грижам за тоа што ми е волја. Т.е. Во ред можеш да ми препорачаш ама дали ќе те послушам е моја работа.</p><p>Јас не ти нередив да видиш. Кажав мислење дека порано или подоцна ќе ги увидите грешките - кои според некој мој критериуми се грешки(не мора да значи дека се грешки(во една друга тема на форумов зборувавме за ова „сопствена вистина“ или пак сопствено убедување)). Јас не ти наметнувам ниту ти кажувам да веруваш или не веруваш, да читаш Библија или да не читаш, само си искажав мислење.</p><p>Постот за кој првиот пат ме цитираше се однесуваше на тоа што не можам да ги разберам Атеистите што на секоја можна тема полемизираат и го оспоруваат неговото постоење - не можам да ја сфатам поентата, затоа се и такви речениците.</p><p></p><p>Понатамошните цитирања би биле беспотребни.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 212742, member: 1768"] Очигледно е дека не ми го разбра постот. Прочиај го слободно уште еднаш. Потоа уште еднаш, и се’ така додека го разбереш. Јас не ти препорачувам ниту света книга, ниту да веруваш во Бог, како што ни ти не можеш да ми препорачаш што е моја грижа, бидејќи е моја и јас ќе се грижам за тоа што ми е волја. Т.е. Во ред можеш да ми препорачаш ама дали ќе те послушам е моја работа. Јас не ти нередив да видиш. Кажав мислење дека порано или подоцна ќе ги увидите грешките - кои според некој мој критериуми се грешки(не мора да значи дека се грешки(во една друга тема на форумов зборувавме за ова „сопствена вистина“ или пак сопствено убедување)). Јас не ти наметнувам ниту ти кажувам да веруваш или не веруваш, да читаш Библија или да не читаш, само си искажав мислење. Постот за кој првиот пат ме цитираше се однесуваше на тоа што не можам да ги разберам Атеистите што на секоја можна тема полемизираат и го оспоруваат неговото постоење - не можам да ја сфатам поентата, затоа се и такви речениците. Понатамошните цитирања би биле беспотребни. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
На која религија припаѓате?
На врв
Bottom