Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Морско прасе
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Sovetnik" data-source="post: 225730" data-attributes="member: 2764"><p>Jas cuvam morsko prase veke 4 godini,najdobro e da se cuva vo akvarium sekako da ne e mn.mal.vo akvariumot mu treba samo neonka i cucla za voda sto ke ja kupis od petshop specijalna za nego koja kosta 250 den.Hrana ima specijalno za morsko prase koja 500gr e 70 den,od taa hrana mu stavas po ednas na den ja mu stavam po edno kapace od golema tegla,i po ednas na den mu davas zelencuk:morkov,krastavica,zelka,marula,jakolko,banana(ne mn.i ne redovno),piperka blaga, a osobeno obozaat treba ke se simnes vo park ke naberes treba i dobro ke mu ja izmijes... znaci finansiski morskoto prase ne kosta mn.za odgleduvanje. pozz</p><p></p><p>i zaboraviv uste nesto pilevina jas mu kupuvam od pilana tamo tie poeftina za 20 denari kupuvam ogromna vreka sto imam za 3-4 meseci mu menjas pilevina ednas nedelno,no ke mu stavas po edna kesa golema zavisi od goleminata na akvariumot od prilika po 7-10 cm da ima pilevina... toa e se ako treba nesto baraj me... jas sum obozavatel na takvi glodari cel zivot cuvam hrcacinja i morsko prase... samo sto prasinjata pomalku mirisaat i se pointeresni za cuvanje... sekako sakaat da gi neguvas i za mn. sto ne znaele praseto treba da se banja znaci ednas vo 2 meseci praseto treba da se banja so poseben shampon (bekutan) i da se vnimava na ocinjata.. i najvazno na praseto treba da mu se secat noktite toa mozes i sam a mozes i na veterinar da go odneses da ti pokaze kako za prv pat.. ako ti treba informacija plus obrati mi se...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Sovetnik, post: 225730, member: 2764"] Jas cuvam morsko prase veke 4 godini,najdobro e da se cuva vo akvarium sekako da ne e mn.mal.vo akvariumot mu treba samo neonka i cucla za voda sto ke ja kupis od petshop specijalna za nego koja kosta 250 den.Hrana ima specijalno za morsko prase koja 500gr e 70 den,od taa hrana mu stavas po ednas na den ja mu stavam po edno kapace od golema tegla,i po ednas na den mu davas zelencuk:morkov,krastavica,zelka,marula,jakolko,banana(ne mn.i ne redovno),piperka blaga, a osobeno obozaat treba ke se simnes vo park ke naberes treba i dobro ke mu ja izmijes... znaci finansiski morskoto prase ne kosta mn.za odgleduvanje. pozz i zaboraviv uste nesto pilevina jas mu kupuvam od pilana tamo tie poeftina za 20 denari kupuvam ogromna vreka sto imam za 3-4 meseci mu menjas pilevina ednas nedelno,no ke mu stavas po edna kesa golema zavisi od goleminata na akvariumot od prilika po 7-10 cm da ima pilevina... toa e se ako treba nesto baraj me... jas sum obozavatel na takvi glodari cel zivot cuvam hrcacinja i morsko prase... samo sto prasinjata pomalku mirisaat i se pointeresni za cuvanje... sekako sakaat da gi neguvas i za mn. sto ne znaele praseto treba da se banja znaci ednas vo 2 meseci praseto treba da se banja so poseben shampon (bekutan) i da se vnimava na ocinjata.. i najvazno na praseto treba da mu se secat noktite toa mozes i sam a mozes i na veterinar da go odneses da ti pokaze kako za prv pat.. ako ti treba informacija plus obrati mi se... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Домашни миленици
Морско прасе
На врв
Bottom