Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Медијатека
Музика
Моментално слушам...
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 250289" data-attributes="member: 1768"><p>[media=youtube]uwSAPbzzHVs[/media]</p><p>Најтажната љубовна песна што сум ја слушнал.</p><p><strong>Превод:</strong></p><p>Да бев малку поубава и да бев подобро подготвена.</p><p>Да бев посебна, да ме имаше по дневници.</p><p>Ќе имав храброст да го преминам вагонот и да те прашам, </p><p>„Кој си ти? Седиш пред мене, и не ни замислуваш дека поради тебе</p><p>го носам моето најубаво здолниште. Те гледам како заминуваш,</p><p>и олуја од кристали ги поплавува моите очи.“ </p><p></p><p>Од еднаш ме гледаш, те погледнувам и воздивнуваш.</p><p>Јас ги затворам очите, ти го тргаш погледот од мене.</p><p>Едвај дишам, станувам малечка, целата треперам.</p><p></p><p>И така минуваат деновите. Од понеделник до петок. </p><p>Како што минуваат ластовиците во поемата на Бекер.</p><p>Од станица на станица, пред мене и тебе,</p><p>доаѓа и си оди тишината.</p><p></p><p>Од еднаш ме гледаш, те погледнувам и воздивнуваш.</p><p>Јас ги затворам очите, ти го тргаш погледот од мене.</p><p>Едвај дишам, станувам малечка, целата треперам.</p><p></p><p>И тогаш се случува. Се будат моите усни. Го изговараат твоето име. Пелтечам.</p><p>Претпоставувам дека помислуваш „Колку глупава девојка“</p><p>И сакам да умрам.</p><p></p><p>Но времето застанува. Се доближуваш кажувајќи :</p><p>„Јас тебе не те познавам, а веќе ми недостасуваш.</p><p>Секое утро одновно и одново го избирам овој воз.“</p><p></p><p>И пристигнуваме, мојот живот се промени. Мој посебен ден е</p><p>11 март. Ме фаќаш за рака, стигнуваме до еден тунел,</p><p>тогаш се гаснат светлата.</p><p></p><p><strong>Ти го пронаоѓам лицето, благодарејќи на моите раце,</strong></p><p><strong>станувам храбра, и ти ги бакнувам усните,</strong></p><p><strong>ми кажуваш дека ме сакаш,</strong></p><p><strong>и ти го подарувам последниот здив на моето срце.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 250289, member: 1768"] [media=youtube]uwSAPbzzHVs[/media] Најтажната љубовна песна што сум ја слушнал. [B]Превод:[/B] Да бев малку поубава и да бев подобро подготвена. Да бев посебна, да ме имаше по дневници. Ќе имав храброст да го преминам вагонот и да те прашам, „Кој си ти? Седиш пред мене, и не ни замислуваш дека поради тебе го носам моето најубаво здолниште. Те гледам како заминуваш, и олуја од кристали ги поплавува моите очи.“ Од еднаш ме гледаш, те погледнувам и воздивнуваш. Јас ги затворам очите, ти го тргаш погледот од мене. Едвај дишам, станувам малечка, целата треперам. И така минуваат деновите. Од понеделник до петок. Како што минуваат ластовиците во поемата на Бекер. Од станица на станица, пред мене и тебе, доаѓа и си оди тишината. Од еднаш ме гледаш, те погледнувам и воздивнуваш. Јас ги затворам очите, ти го тргаш погледот од мене. Едвај дишам, станувам малечка, целата треперам. И тогаш се случува. Се будат моите усни. Го изговараат твоето име. Пелтечам. Претпоставувам дека помислуваш „Колку глупава девојка“ И сакам да умрам. Но времето застанува. Се доближуваш кажувајќи : „Јас тебе не те познавам, а веќе ми недостасуваш. Секое утро одновно и одново го избирам овој воз.“ И пристигнуваме, мојот живот се промени. Мој посебен ден е 11 март. Ме фаќаш за рака, стигнуваме до еден тунел, тогаш се гаснат светлата. [B]Ти го пронаоѓам лицето, благодарејќи на моите раце,[/B] [B]станувам храбра, и ти ги бакнувам усните,[/B] [B]ми кажуваш дека ме сакаш,[/B] [B]и ти го подарувам последниот здив на моето срце.[/B] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Медијатека
Музика
Моментално слушам...
На врв
Bottom