Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Младите и компјутерите + интернетот
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Redhead" data-source="post: 101375" data-attributes="member: 452"><p style="text-align: left">Технологијата си го зема својот замав и тоа уште поодамна, сакале ние или не.</p> <p style="text-align: left">Но, оваа ера на технологија, кога децава би ја употребувале поконструктивно, би било друго.</p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left">Во мое време некаде до 12,13, и 14 години не сме се замарале со компјутери ич, не дека немало туку не не интересираше.</p> <p style="text-align: left">Времето го поминувавме по цел ден надвор со сендвичите во рака ( не дај боже да испуштиме нешто), памтам мајка ми секогаш се симнуваше надвор за да ме прибере дома, иначе немаше шанси сама да си дојдам.</p> <p style="text-align: left">Многу повеќе се дружевме тогаш, па и сега секогаш наоѓаме време да се видиме.</p> <p style="text-align: left">Покасно кога моите го земаа првиот компјутер јас имав некаде околу 13 години мислам, играв многу малку, и тоа ја памтам играта Pacman мислам беше, моите ми дозволуваа да играм 2 или 3 пати највеќе неделно и тоа по полаа саат само.</p> <p style="text-align: left">Ама пак среќа што имам постар брат па ме тераше да учам Microsoft Office, па барем кога веќе имаме компјутер да научам корисно.</p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left">А денешнава младина, жално е како се се сведува на интернетот, и на тие само виртуелни пријателчиња.</p> <p style="text-align: left">Секој дел од нивниот живот се објавува на Фб (читај патетично) и тоа до најситни детали, ко да не слушнале за зборот интимност и приватност. Опседнатоста со игрите, чатовите и сите тие пропратни работи.</p> <p style="text-align: left">Не викам да не се користи нетот или да не се играат игри, меѓутоа за се треба да се има граници и само граници.</p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Redhead, post: 101375, member: 452"] [LEFT]Технологијата си го зема својот замав и тоа уште поодамна, сакале ние или не.[/LEFT] [LEFT]Но, оваа ера на технологија, кога децава би ја употребувале поконструктивно, би било друго.[/LEFT] [LEFT] [/LEFT] [LEFT]Во мое време некаде до 12,13, и 14 години не сме се замарале со компјутери ич, не дека немало туку не не интересираше.[/LEFT] [LEFT]Времето го поминувавме по цел ден надвор со сендвичите во рака ( не дај боже да испуштиме нешто), памтам мајка ми секогаш се симнуваше надвор за да ме прибере дома, иначе немаше шанси сама да си дојдам.[/LEFT] [LEFT]Многу повеќе се дружевме тогаш, па и сега секогаш наоѓаме време да се видиме.[/LEFT] [LEFT]Покасно кога моите го земаа првиот компјутер јас имав некаде околу 13 години мислам, играв многу малку, и тоа ја памтам играта Pacman мислам беше, моите ми дозволуваа да играм 2 или 3 пати највеќе неделно и тоа по полаа саат само.[/LEFT] [LEFT]Ама пак среќа што имам постар брат па ме тераше да учам Microsoft Office, па барем кога веќе имаме компјутер да научам корисно.[/LEFT] [LEFT] [/LEFT] [LEFT]А денешнава младина, жално е како се се сведува на интернетот, и на тие само виртуелни пријателчиња.[/LEFT] [LEFT]Секој дел од нивниот живот се објавува на Фб (читај патетично) и тоа до најситни детали, ко да не слушнале за зборот интимност и приватност. Опседнатоста со игрите, чатовите и сите тие пропратни работи.[/LEFT] [LEFT]Не викам да не се користи нетот или да не се играат игри, меѓутоа за се треба да се има граници и само граници.[/LEFT] [LEFT] [/LEFT] [LEFT] [/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Младите и компјутерите + интернетот
На врв
Bottom