Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Минато или иднина?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Coelho" data-source="post: 171396" data-attributes="member: 896"><p>Од една страна би сакал да се вратам во минатото, но да сум личноста која сум сега. На друг начин да се справам со работите, други одлуки да донесувам, да не се замарам толку, да го совладам стравот во првите години. Едноставно да поправам многу работи.</p><p></p><p>Но, од другата страна, минатото (какво и да ми било) ме направило во личноста која сум денес. И прилично сум задоволен со резултатот до сега. Да би можел да се вратам во минатото и во одредени моменти и ситуации да постапам различно, да донесам различни одлуки и слично никогаш не би можел да претпоставам каква личност би бил денес.</p><p></p><p>За да одам во иднината не сум сигурен колку би сакал. Или ќе се вратам во сегашноста разочаран од некој неостварен план или неостварена желба, па ќе живеам во бед и ќе се претепувам од размислување КОЈА одлука е онаа "погрешна" одлука што ќе ме спречи да си ги остварам целите, или пак ќе се вратам пресреќен бидејќи се е како што треба да биде - па ќе го живеам цел живот во нетрпение и брзање за што побрзо да дојде тој период.</p><p></p><p>Можеби евентуално би отишол да видам до каде ќе стигнат телефониве на Apple, па можеби iPhone 20 ќе има апликации за телепортација или Сири ќе излегува од екранот во вид на холограм. Или пак ќе си продолжат по ист пат, како и сега, па ќе биде за 2cm повисок и 4.5mm потенок од 5ката, а сепак ист. Ама со екстра-супер брз 8LTE интернет!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Coelho, post: 171396, member: 896"] Од една страна би сакал да се вратам во минатото, но да сум личноста која сум сега. На друг начин да се справам со работите, други одлуки да донесувам, да не се замарам толку, да го совладам стравот во првите години. Едноставно да поправам многу работи. Но, од другата страна, минатото (какво и да ми било) ме направило во личноста која сум денес. И прилично сум задоволен со резултатот до сега. Да би можел да се вратам во минатото и во одредени моменти и ситуации да постапам различно, да донесам различни одлуки и слично никогаш не би можел да претпоставам каква личност би бил денес. За да одам во иднината не сум сигурен колку би сакал. Или ќе се вратам во сегашноста разочаран од некој неостварен план или неостварена желба, па ќе живеам во бед и ќе се претепувам од размислување КОЈА одлука е онаа "погрешна" одлука што ќе ме спречи да си ги остварам целите, или пак ќе се вратам пресреќен бидејќи се е како што треба да биде - па ќе го живеам цел живот во нетрпение и брзање за што побрзо да дојде тој период. Можеби евентуално би отишол да видам до каде ќе стигнат телефониве на Apple, па можеби iPhone 20 ќе има апликации за телепортација или Сири ќе излегува од екранот во вид на холограм. Или пак ќе си продолжат по ист пат, како и сега, па ќе биде за 2cm повисок и 4.5mm потенок од 5ката, а сепак ист. Ама со екстра-супер брз 8LTE интернет! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Минато или иднина?
На врв
Bottom