Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Масивни поплави во Босна и Србија
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 291225" data-attributes="member: 272"><p>[USER=446]@JaMi[/USER] како вечити оптимист во ваквиве ситуации, се надевам дека грешна е бројката.</p><p>Тоа што викаш од 40 000, 17 000 што се официјална бројка на спасени, повеќе ми изгледа на луѓе кои немале каде да бегаат па останале се` до моментот на државната евакуација. Што со остатокот, кој можеби избегал по роднини насекаде низ бившите екс ју простори?</p><p>За лешевите постои моментот поплавување на гробишта, масовни гробници... Едина беља можно е да биде минските полиња да се разместат.</p><p>Стварно не знам, не размислувам баш најреално во ваквиве ситуации, но некако 23 000 ми е огромна бројка.</p><p>Во поплавите во Скопје 62ра, немаше ниту еден загинат или бројката неофицијално не стигнала дури ни двоцифрен статус. Земјотресот беше погубен, 1100 жртви и уште 3000 со трајни последици. Но пак не се 23000.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 291225, member: 272"] [USER=446]@JaMi[/USER] како вечити оптимист во ваквиве ситуации, се надевам дека грешна е бројката. Тоа што викаш од 40 000, 17 000 што се официјална бројка на спасени, повеќе ми изгледа на луѓе кои немале каде да бегаат па останале се` до моментот на државната евакуација. Што со остатокот, кој можеби избегал по роднини насекаде низ бившите екс ју простори? За лешевите постои моментот поплавување на гробишта, масовни гробници... Едина беља можно е да биде минските полиња да се разместат. Стварно не знам, не размислувам баш најреално во ваквиве ситуации, но некако 23 000 ми е огромна бројка. Во поплавите во Скопје 62ра, немаше ниту еден загинат или бројката неофицијално не стигнала дури ни двоцифрен статус. Земјотресот беше погубен, 1100 жртви и уште 3000 со трајни последици. Но пак не се 23000. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Масивни поплави во Босна и Србија
На врв
Bottom