Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Лицемерие
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="lady_blue" data-source="post: 33260" data-attributes="member: 67"><p>чек сега, ова твоево објаснување на примерот со носот ми е збунувачко.</p><p>Поентата на Реми ми е јасна и се согласувам со неа.</p><p>Ова што ти го потенцираш за убавината, поточно дефинирањето на убавината како таква во однос на стандардите кои владеат во околината, шо има врска со лицемерието?</p><p>Да, точно е дека стандардите ги прави мнозинството според некаков си критериум, ама пак морам да прашам, шо има врска со лицемерието?</p><p>Оти јас можеби си ја доживувам убавината на свој начин, според свои стандарди, кои ете да речеме пример, се тотално спротивни од стандардите на околината. Односно она што за тебе е грдо, за мене е убаво. Понатака, еве личноста со споменатиот нос, доаѓа и ме прашува - Каков е мојот нос? Јас, според своите стандарди за убавина, го гледам како убав и му велам - Твојот нос е убав. И сега што? Тоа треба да значи дека сум лицемерна?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="lady_blue, post: 33260, member: 67"] чек сега, ова твоево објаснување на примерот со носот ми е збунувачко. Поентата на Реми ми е јасна и се согласувам со неа. Ова што ти го потенцираш за убавината, поточно дефинирањето на убавината како таква во однос на стандардите кои владеат во околината, шо има врска со лицемерието? Да, точно е дека стандардите ги прави мнозинството според некаков си критериум, ама пак морам да прашам, шо има врска со лицемерието? Оти јас можеби си ја доживувам убавината на свој начин, според свои стандарди, кои ете да речеме пример, се тотално спротивни од стандардите на околината. Односно она што за тебе е грдо, за мене е убаво. Понатака, еве личноста со споменатиот нос, доаѓа и ме прашува - Каков е мојот нос? Јас, според своите стандарди за убавина, го гледам како убав и му велам - Твојот нос е убав. И сега што? Тоа треба да значи дека сум лицемерна? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Лицемерие
На врв
Bottom