Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MoonFairy" data-source="post: 304590" data-attributes="member: 1925"><p>Според повеќето постови работава му доаѓа ...на секој човек за 60 роденден или со самиот чин на пензионирање да му се дава поклон по една јамка и фино лепо да си ја стават околу врат и ајде ...пошто нели се вишок и се непотребни за општеството...</p><p>Јас не мислам така...</p><p>Во секоја работа ти требаат постарите, оние со повеќе искуство да те насочат и да те внесат во самата работа...</p><p>Како еден доктор ќе стане добар (иако бил со сите 10ки) ако не застане негов постар колега (ментор) да го подземе и да го внесе во работата...да му ги пренесе сите тертипии марифети...едноставно е невозможно...</p><p>Така и во било која друга професија...</p><p>И јас имам нетрпение кон постарите, на работа ме вадат од такт, свекрва ми ме вади од такт, дури и сопствената мајка ме вади од такт....ама што да направам, да земам пиштол и тоа сето да сотрам?!</p><p>Тоа е, и ние ќе остариме, и ние ќе им бидеме терет на нашите деца, и за нас ќе превртуваат очи младите дури чекаме на шалтер, во аптека, во градски...сеедно...</p><p>Мислам дека е неблагодарно да се има таков негативен став кон старите...сепак како стареат така цел организам им откажува и ја немаат енергијата која е имале...</p><p>И скроз е апсурдно да се стават сите стари во ист ќош...затоа не сакам генерализирање на работите...годините и третото доба им се заеднички, да, ама секој си е индивидуа сама за себе...</p><p>Има стари, на газ да паднеш кога ќе ги видиш, скоцкани, стокмени, намирисани, си се држат под рака, господа, разбрани, одмерени едноставно интелектуалци, цивилизирани луѓе...а има се разбира и баби (слезени од планина) со шамии, со два или три заба, или со ниеден (зашто никако да и се погоди вилицата) што освен за ручекот кој го правела денес, не знае да скрсти две реченици, капењето е за неа научна фантастика...ги има секакви, ама тоа не е до годините, тоа е до карактерот...</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MoonFairy, post: 304590, member: 1925"] Според повеќето постови работава му доаѓа ...на секој човек за 60 роденден или со самиот чин на пензионирање да му се дава поклон по една јамка и фино лепо да си ја стават околу врат и ајде ...пошто нели се вишок и се непотребни за општеството... Јас не мислам така... Во секоја работа ти требаат постарите, оние со повеќе искуство да те насочат и да те внесат во самата работа... Како еден доктор ќе стане добар (иако бил со сите 10ки) ако не застане негов постар колега (ментор) да го подземе и да го внесе во работата...да му ги пренесе сите тертипии марифети...едноставно е невозможно... Така и во било која друга професија... И јас имам нетрпение кон постарите, на работа ме вадат од такт, свекрва ми ме вади од такт, дури и сопствената мајка ме вади од такт....ама што да направам, да земам пиштол и тоа сето да сотрам?! Тоа е, и ние ќе остариме, и ние ќе им бидеме терет на нашите деца, и за нас ќе превртуваат очи младите дури чекаме на шалтер, во аптека, во градски...сеедно... Мислам дека е неблагодарно да се има таков негативен став кон старите...сепак како стареат така цел организам им откажува и ја немаат енергијата која е имале... И скроз е апсурдно да се стават сите стари во ист ќош...затоа не сакам генерализирање на работите...годините и третото доба им се заеднички, да, ама секој си е индивидуа сама за себе... Има стари, на газ да паднеш кога ќе ги видиш, скоцкани, стокмени, намирисани, си се држат под рака, господа, разбрани, одмерени едноставно интелектуалци, цивилизирани луѓе...а има се разбира и баби (слезени од планина) со шамии, со два или три заба, или со ниеден (зашто никако да и се погоди вилицата) што освен за ручекот кој го правела денес, не знае да скрсти две реченици, капењето е за неа научна фантастика...ги има секакви, ама тоа не е до годините, тоа е до карактерот... [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
На врв
Bottom