Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="alba" data-source="post: 304456" data-attributes="member: 763"><p>Неможеш ти а и никој друг да кажува а најмалку да наредува кој каде и колку да се движи и што да прави дали ова ти е јасно ? </p><p></p><p>Престанете да навредувате па појде првин од себе погледнете на кое ниво ние свеста на расудување а за некултура и непочитување први сме, немаме почит ни спрема тие кои се на иста возраст со нас не па спрема постари или помлади. Еве да појдеме од еден глуп пример кога се догавараме за на кафе или за било каде еден од двајцата секогаш касни или па ако се повеке е тогаш сигурно 2-3 каснат без разлика дали се тоа 2,5, 10 минути. Кога некој може да почитува зошто и другиот да неможе и сите тие оправдувања превот касни или ред др работи по секако има исклучоци ама секогаш е така и не дека јас несум правела и права еднаш една другарка ми рече и на сопствениот погреб ке сум закаснила. За мн други работи е така. Пензионерите ви сметале ма немој а не ви сметаат улиците кои се катастрофални, троторите кога има дожд како балет да играш а не да одиш по тротоар. Знаете ли дека возењето на пензионерите во градски е само во скопје овозможено а во др градови не е а тоа не ви смета, не ви смета тоа да не се пензионерите во одредени семејства ќе немаат леб да купат и др. Од пензионерите не се сите цвеќиња и сите тие се научени на она постар треба да се почитува и да му се ослободи место ама тие се растени во друго општество и таму така се почитувало ама незначи дека мора да е така , тие луѓе се во одминати години и нив секоја промена им тешка без разлика дали е добра и лоша. </p><p>Ние незнаеме взаемно да се почитуваме без разлика на возраста, нас ни е побитно да се направи нешто за да се испадне “фраер“ за да другите имаат што да зборат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="alba, post: 304456, member: 763"] Неможеш ти а и никој друг да кажува а најмалку да наредува кој каде и колку да се движи и што да прави дали ова ти е јасно ? Престанете да навредувате па појде првин од себе погледнете на кое ниво ние свеста на расудување а за некултура и непочитување први сме, немаме почит ни спрема тие кои се на иста возраст со нас не па спрема постари или помлади. Еве да појдеме од еден глуп пример кога се догавараме за на кафе или за било каде еден од двајцата секогаш касни или па ако се повеке е тогаш сигурно 2-3 каснат без разлика дали се тоа 2,5, 10 минути. Кога некој може да почитува зошто и другиот да неможе и сите тие оправдувања превот касни или ред др работи по секако има исклучоци ама секогаш е така и не дека јас несум правела и права еднаш една другарка ми рече и на сопствениот погреб ке сум закаснила. За мн други работи е така. Пензионерите ви сметале ма немој а не ви сметаат улиците кои се катастрофални, троторите кога има дожд како балет да играш а не да одиш по тротоар. Знаете ли дека возењето на пензионерите во градски е само во скопје овозможено а во др градови не е а тоа не ви смета, не ви смета тоа да не се пензионерите во одредени семејства ќе немаат леб да купат и др. Од пензионерите не се сите цвеќиња и сите тие се научени на она постар треба да се почитува и да му се ослободи место ама тие се растени во друго општество и таму така се почитувало ама незначи дека мора да е така , тие луѓе се во одминати години и нив секоја промена им тешка без разлика дали е добра и лоша. Ние незнаеме взаемно да се почитуваме без разлика на возраста, нас ни е побитно да се направи нешто за да се испадне “фраер“ за да другите имаат што да зборат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
На врв
Bottom