Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Altaïr" data-source="post: 304311" data-attributes="member: 1548"><p>А тие свесни се дека човек треба да оди на работа или дома или било каде, колку пати имам закаснето само заради што некој старец што едвај оди морало да се качи во автобус, зашто да се качи? Да си се вози низ град? Ма ајде што ми е гајле кој колку е стар.</p><p>Цела недела скоро им е бесплатно возење, ако се толкави интелектуалци тогаш зашто не видат дека сметаат и дека прават гужва. Значи буквално за викенд и во петок ги има насекаде. Денес да не зборувам, им ги исплатиле тоа пензиите кои им ги зголемуваат секоја година (а плати не смее да се зголемат, нека се мачи народот) и се пуштиле во шетање. И сега јас кој треба да патувам 40 минути треба да чекам на секоја станица да се качуваат и во тек на возењето да ме тераат да станувам за да се одмореле, се измориле од шетање кутрите. </p><p>И ако им кажеш нешто одма глумат жртви. Си имаат дом бе нека одат таму ама не, тогаш нема да можат да се возат низ град, нема да можат да прават гужва. Како да се во најубави години па мора да им биде се дадено.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Altaïr, post: 304311, member: 1548"] А тие свесни се дека човек треба да оди на работа или дома или било каде, колку пати имам закаснето само заради што некој старец што едвај оди морало да се качи во автобус, зашто да се качи? Да си се вози низ град? Ма ајде што ми е гајле кој колку е стар. Цела недела скоро им е бесплатно возење, ако се толкави интелектуалци тогаш зашто не видат дека сметаат и дека прават гужва. Значи буквално за викенд и во петок ги има насекаде. Денес да не зборувам, им ги исплатиле тоа пензиите кои им ги зголемуваат секоја година (а плати не смее да се зголемат, нека се мачи народот) и се пуштиле во шетање. И сега јас кој треба да патувам 40 минути треба да чекам на секоја станица да се качуваат и во тек на возењето да ме тераат да станувам за да се одмореле, се измориле од шетање кутрите. И ако им кажеш нешто одма глумат жртви. Си имаат дом бе нека одат таму ама не, тогаш нема да можат да се возат низ град, нема да можат да прават гужва. Како да се во најубави години па мора да им биде се дадено. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
На врв
Bottom