Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 286635" data-attributes="member: 621"><p>Te водам кон поента.</p><p></p><p>Најди го мастилото.</p><p>Што е тоа што тројца можат да променат? Ќе кренеш револуција? Како? Со протести?</p><p>- ќе те осудат дека си партиско војниче (што има врска што би носел банери дека си надвор од партија?)</p><p>- ќе те прикажат како вандал</p><p>- сигурно никој од оние кои ја водат државата нема да каже „Еј види, тројца протестираат. Ај да ја направиме државава прекрасна.“</p><p>- ќе ти излезат на контрапротести вистинските партиски војничиња кои што ќе ги стројат од партија уценувајќи ги со работни места, места за спиење во студентски домови, blah blah blah blah... got the point</p><p>- многуверојатно ќе завршиш со некоја кривична</p><p></p><p>Хипотетички ти успеваат некако протестите, успеваат полека да се развиваат. На некој од големите моќници не му одговара тоа (најверојатно на сите не им одговара тоа).</p><p>- ќе ти пукне гума среде пат и твоето тело ќе удри во штрк кој од брзината ќе ти го разнесе мозокот</p><p>- ќе се задавиш од сопствената плунка</p><p>- дома ќе ти падне граната од небото (божји знак)</p><p>- blah-di-blah-di-blah you got the point.</p><p></p><p>Ќе ја учиш младината дека не е убаво тоа што го прават? Осмели се, пробај.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 286635, member: 621"] Te водам кон поента. Најди го мастилото. Што е тоа што тројца можат да променат? Ќе кренеш револуција? Како? Со протести? - ќе те осудат дека си партиско војниче (што има врска што би носел банери дека си надвор од партија?) - ќе те прикажат како вандал - сигурно никој од оние кои ја водат државата нема да каже „Еј види, тројца протестираат. Ај да ја направиме државава прекрасна.“ - ќе ти излезат на контрапротести вистинските партиски војничиња кои што ќе ги стројат од партија уценувајќи ги со работни места, места за спиење во студентски домови, blah blah blah blah... got the point - многуверојатно ќе завршиш со некоја кривична Хипотетички ти успеваат некако протестите, успеваат полека да се развиваат. На некој од големите моќници не му одговара тоа (најверојатно на сите не им одговара тоа). - ќе ти пукне гума среде пат и твоето тело ќе удри во штрк кој од брзината ќе ти го разнесе мозокот - ќе се задавиш од сопствената плунка - дома ќе ти падне граната од небото (божји знак) - blah-di-blah-di-blah you got the point. Ќе ја учиш младината дека не е убаво тоа што го прават? Осмели се, пробај. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
На врв
Bottom