Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Saladin" data-source="post: 286237" data-attributes="member: 272"><p>Пошто сум израснат во мултикултурна средина, традициите ми немаат клучен фактор во животот, ерго учен сум секогаш отстрана да ги проучувам и почитувам. </p><p>Така и со постарите. Како и секогаш и секаде, генерацијскиот јаз секогаш ќе постои - впрочем тоа и начинот на животот го налага. Outrider мислам дека половично имаш право дека денешнава младина е заснована од оноа што постарите го изградија, но не можеш да ја ставиш целосно нивната кривица. Треба да ги пресметаш и околностите кои самите тие биле раснети. Не зборам за повоеното време туку баш претходното, каде и целото општество не зависело баш од самите нив. </p><p>Лесно е целата кривица да се префрли на другиот, особено кога првиот има помалку привилегии. Но еве вака... Дали самите пензионери се бунеа за да ги стекнат тие привилегии, или ги стекнаа само заради нечии политички поени? Пензионерската „класа“ е една од најлесно подмитливите, тоа е општо познато на секој можен лидер во денешниве општества. Дади им се`, па утре можеш и да им одземеш - ником ништо. Колку само ветерани од WWII се имаат побунето или дигнато глас за привилегиите кои лека полека им се кратеа/кратат? А недај боже да добијат привилегија +, веднаш менуваат страна и ги величат токму оние против кои се бореа во војната. </p><p>Јас повеќе ја окривувам државата, бидејќи општо познато е колку и да е потребно да живееш во заедница, особено денес таа потреба итекако се злоупотребува од сите властодршци.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Saladin, post: 286237, member: 272"] Пошто сум израснат во мултикултурна средина, традициите ми немаат клучен фактор во животот, ерго учен сум секогаш отстрана да ги проучувам и почитувам. Така и со постарите. Како и секогаш и секаде, генерацијскиот јаз секогаш ќе постои - впрочем тоа и начинот на животот го налага. Outrider мислам дека половично имаш право дека денешнава младина е заснована од оноа што постарите го изградија, но не можеш да ја ставиш целосно нивната кривица. Треба да ги пресметаш и околностите кои самите тие биле раснети. Не зборам за повоеното време туку баш претходното, каде и целото општество не зависело баш од самите нив. Лесно е целата кривица да се префрли на другиот, особено кога првиот има помалку привилегии. Но еве вака... Дали самите пензионери се бунеа за да ги стекнат тие привилегии, или ги стекнаа само заради нечии политички поени? Пензионерската „класа“ е една од најлесно подмитливите, тоа е општо познато на секој можен лидер во денешниве општества. Дади им се`, па утре можеш и да им одземеш - ником ништо. Колку само ветерани од WWII се имаат побунето или дигнато глас за привилегиите кои лека полека им се кратеа/кратат? А недај боже да добијат привилегија +, веднаш менуваат страна и ги величат токму оние против кои се бореа во војната. Јас повеќе ја окривувам државата, бидејќи општо познато е колку и да е потребно да живееш во заедница, особено денес таа потреба итекако се злоупотребува од сите властодршци. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Социологија
Култот кон постарите
На врв
Bottom