Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
За форумот
Критики за администрацијата
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 219461" data-attributes="member: 229"><p>Ај општо едно искрено прашање на кое очекувам искрен одговор.</p><p>Статистика од ракав: Од овие 2000+ членови, и 10% нека се (макар и повремено) активни, само 4-5 се константно обесправени?</p><p>И онака, никогаш ама <strong>баш никогаш</strong> не помислувате дека проблемот лежи во другата страна?</p><p>Не, не викам дека нема наклонетост по форумов. Охооо, има, и те како има. Како што и тие 4-5 души си имате наклонетост да се браните меѓусебно кога еден ќе западне во каки.</p><p>Ама знаете, во еден клас се случува на секое дете да направи беља, учителката ќе го опомене, па истото или ќе увиди и ќе престане, или ќе земе замав уште повеќе. Од ученикот зависи како учителката ќе го перцепира и казни или награди неговото однесување.</p><p>А совршенство никаде не постои. Ни од двете страни. Мора да има(ло) акција-реакција за да би дошло дотука. Компромис има, туку вината е во инаетот да се истакнеме над другиот по секоја цена.</p><p></p><p>Повелете, форумов не се состои само од „За форумот“, „Општи муабети“ т.е. СДК и „Играчница“ т.е. Чет-муабети, а ако веќе нареден одговор е „Па секој има право да коментира кај сака, никој не може да присилува на дискусија“, тогаш имајте на ум дека и администрацијата спаѓа под тоа <strong>секој</strong>, а кога некој веќе се дрзнува да коментира само по горенаведениве подфоруми и 95% постови му се полни со жалење и зајадливи забелешки, тогаш тој некој треба да е спремен на соодветна спротивна реакција, без притоа да се жали кога ќе ја добие истата.</p><p>Водете нормална дискусија низ другиве подфоруми, поддржана со личен став и/или факти, без спуштања муабети на лична основа, и гарантирам дека нема ни к од тие казнени да имате. А ова ем ми иска да кажам, ем ми стиска од казна, еве во кој магичен круг се врти веќе со месеци.</p><p>р.ѕ. Чисто онака, љубимците што ги зборувате, речиси и да не се активни во темите кај што се бара остра дискусија, туку се подеднакво активни на „ваша територија“ или она што се вика taste of your own medicine, па оттука и „ривалството“, така да, пропаѓа во вода тој изговор.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 219461, member: 229"] Ај општо едно искрено прашање на кое очекувам искрен одговор. Статистика од ракав: Од овие 2000+ членови, и 10% нека се (макар и повремено) активни, само 4-5 се константно обесправени? И онака, никогаш ама [B]баш никогаш[/B] не помислувате дека проблемот лежи во другата страна? Не, не викам дека нема наклонетост по форумов. Охооо, има, и те како има. Како што и тие 4-5 души си имате наклонетост да се браните меѓусебно кога еден ќе западне во каки. Ама знаете, во еден клас се случува на секое дете да направи беља, учителката ќе го опомене, па истото или ќе увиди и ќе престане, или ќе земе замав уште повеќе. Од ученикот зависи како учителката ќе го перцепира и казни или награди неговото однесување. А совршенство никаде не постои. Ни од двете страни. Мора да има(ло) акција-реакција за да би дошло дотука. Компромис има, туку вината е во инаетот да се истакнеме над другиот по секоја цена. Повелете, форумов не се состои само од „За форумот“, „Општи муабети“ т.е. СДК и „Играчница“ т.е. Чет-муабети, а ако веќе нареден одговор е „Па секој има право да коментира кај сака, никој не може да присилува на дискусија“, тогаш имајте на ум дека и администрацијата спаѓа под тоа [B]секој[/B], а кога некој веќе се дрзнува да коментира само по горенаведениве подфоруми и 95% постови му се полни со жалење и зајадливи забелешки, тогаш тој некој треба да е спремен на соодветна спротивна реакција, без притоа да се жали кога ќе ја добие истата. Водете нормална дискусија низ другиве подфоруми, поддржана со личен став и/или факти, без спуштања муабети на лична основа, и гарантирам дека нема ни к од тие казнени да имате. А ова ем ми иска да кажам, ем ми стиска од казна, еве во кој магичен круг се врти веќе со месеци. р.ѕ. Чисто онака, љубимците што ги зборувате, речиси и да не се активни во темите кај што се бара остра дискусија, туку се подеднакво активни на „ваша територија“ или она што се вика taste of your own medicine, па оттука и „ривалството“, така да, пропаѓа во вода тој изговор. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
За форумот
Критики за администрацијата
На врв
Bottom