Кој беше последниот римејк или филмско продолжение кое сте го гледале?

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Самиот наслов зборува за темата. Значи кој беше последниот римејк или продолжение кое сте го изгледале? Доколку сте гледале римејк, дали ви се допадна или сепак оригиналниот филм ви е подобар? Доколку сте гледале продолжение од некој филмски серијал, како ви се допаднало продолжението? Дали тоа беше подобро од претходните делови или не?

Последен римејк што сум го изгледал колку што ме држи меморија беше Clash of the titans, и би рекол дека оригиналниот филм од 1981 ми е многу подобар. Додека пак, последно продолжение беше Weekend at Bernie's 2, и видно повеќе очекував од филмот зашто првиот дел ми беше ептен смешен, ама како и што досега сум сфатил првиот дел од сите филмски серијали е најинтересен. Останатите делови по него ја губат смислата или хуморот.

• Ми се допаѓа
Реакции: Alex M.

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Баш пред некој ден го гледав The Little Rascals од 1994 год. Колку што знам има (истоимен) филм или серија од '30ите. Многу си го сакам филмчево, иако е детско.
А од продолжение, го гледам Hot Shots II (1993) и се изнасмеав. Подобар ми е од првиот дел.

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Баш пред некој ден го гледав The Little Rascals од 1994 год. Колку што знам има (истоимен) филм или серија од '30ите. Многу си го сакам филмчево, иако е детско.
А од продолжение, го гледам Hot Shots II (1993) и се изнасмеав. Подобар ми е од првиот дел.
Треба да го погледнам филмот, иначе серијата ја имам гледано порано, од 1955 е. :) А за Hot Shots, вториот дел ми е поинтересен од првиот, дали дека прво тој го гледав па потоа првиот, не знам. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Последен пат колку што се сеќавам гледав некое продолжение од Хари Потер, нема лош дел од филмовите. :)

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Последен пат колку што се сеќавам гледав некое продолжение од Хари Потер, нема лош дел од филмовите. :)
Првиот до третиот дел негде кога Хари е помал ми е интересен филмот. Останатите делови ми се монотони. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Прекрасен филм...многу романтика....и љубов.....
дали ќе заврши среќно или несреќно најдобро е да го видите..
ама колку го сакам глумецоооооооотттттт.....(inlove)
dearjohn4.jpg

dear_john01.jpg