Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Коцкање vs. алкохолизам - што е полошо?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 177939" data-attributes="member: 266"><p>Според мене и двете се подеднакво лоши. Луѓето кои се заробени со овие пороци се луѓе со слаби карактери и не сум најсигурна дали постои лек. Единствено доколку некој друг интервенира и му помогне.</p><p></p><p>Алокохол му го уништува разумот, телото, изгледот и однесувањето на човекот. Тешко може да се потскрие алкохоличар, можеби само на краток период. Алкохоличарот пие се што ќе најде, се што поседува дома и колку што има пари додека е излезен надвор. Најчесто, алкохоличарите се агресивни луѓе и можат да повредат друг. Има луѓе кои станале алкохоличари бидејќи го конзумирале секој ден од забава, а има и луѓе кои поради одредена траума излезот или барем лекот за намалување на болката го нашле во алкохолот. Во секој случај, не се живее со алкохоличар и доколку тој има семејство, еден ден нема да има.</p><p></p><p>Коцкање... не знам зошто воопшо би почнале. Никогаш не ме привлекувало тоа, се надевам дека никогаш и нема. Но, познавам луѓе кои изгубиле илјадници и илјадници евра на коцкање. Со коцкањето можеш да изгубиш се што поседуваш, кола, куќа, и секако семејството. Со коцкање кога тогаш, се влага во долгови. Можеш да го изгубиш и својот живот така што ќе ти го одземат тие на кои им должиш огромни суми на пари.</p><p></p><p>Каков и да е порокот, тој го уништува животот и на тој кој го има и на неговите најбиски. И сметам дека каков и да е животот, не треба да се стекне никаков порок. На сета мака уште со порок да се замараш.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 177939, member: 266"] Според мене и двете се подеднакво лоши. Луѓето кои се заробени со овие пороци се луѓе со слаби карактери и не сум најсигурна дали постои лек. Единствено доколку некој друг интервенира и му помогне. Алокохол му го уништува разумот, телото, изгледот и однесувањето на човекот. Тешко може да се потскрие алкохоличар, можеби само на краток период. Алкохоличарот пие се што ќе најде, се што поседува дома и колку што има пари додека е излезен надвор. Најчесто, алкохоличарите се агресивни луѓе и можат да повредат друг. Има луѓе кои станале алкохоличари бидејќи го конзумирале секој ден од забава, а има и луѓе кои поради одредена траума излезот или барем лекот за намалување на болката го нашле во алкохолот. Во секој случај, не се живее со алкохоличар и доколку тој има семејство, еден ден нема да има. Коцкање... не знам зошто воопшо би почнале. Никогаш не ме привлекувало тоа, се надевам дека никогаш и нема. Но, познавам луѓе кои изгубиле илјадници и илјадници евра на коцкање. Со коцкањето можеш да изгубиш се што поседуваш, кола, куќа, и секако семејството. Со коцкање кога тогаш, се влага во долгови. Можеш да го изгубиш и својот живот така што ќе ти го одземат тие на кои им должиш огромни суми на пари. Каков и да е порокот, тој го уништува животот и на тој кој го има и на неговите најбиски. И сметам дека каков и да е животот, не треба да се стекне никаков порок. На сета мака уште со порок да се замараш. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Коцкање vs. алкохолизам - што е полошо?
На врв
Bottom