Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Колумни и Колумнисти
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="mapet69" data-source="post: 81311" data-attributes="member: 954"><p>Шо иљачи имат пијано Тони ко ја имат пишано ова колумна?</p><p></p><p><strong><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'verdana'"><p style="text-align: left"><span style="color: #000000">СО ПРЕДЛОГ ИМЕ В.....</span></p><p></span></span></strong><p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #000000">В..... беше кучка „пар екселанс“ што би рекле у Карпош. Јебачица прва класа ко шо ја викаа у Аеродром, ама не беше к***а, да се разбереме, како што мислеа за неа у Автокоманда. Никад не падна толку ниско. Јес да се појеба со све што можеше да се фати за квака, али никад не можеа за неа да кажат дека е к***а. Имаше таа своја филозофија како што сакаше да каже понекад. Викаше дека е боље сега да ѝ бараат него на старост да се кае што не нудела. Тоа ѝ го кажала баба ѝ кога била многу мала. Таа сексот го сфаќаше како фамилијарна традиција и натпревар. Како спорт. Кој може поише да издржи. </span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #000000">Имаше и виц за неа. Иде вака. У Скопје се случил страшен масакар. Луѓето можеле да ги препознаваат само по нивните курци. На еден к*р заглавиле и не можеле да го препознаат. Ја викнале В....., она дошла го погледнала курот и рекла Овој не е од Скопје. Она беше ни мање ни више него Џовани Џакомо Шевалие де Сењал КАЗАНОВА у женско издање. Ружна и глупа како к*р. Али корисна. И имаше, мајку му, некоја мила ѕвезда и шарм на кој никој не можеше да остане рамнодушен. Пушеше како машина за музење крави. Али имаше принципи. Не гуташе на оние кои не ги знае довољно дугачко, не се љубеше, никад не се ебеше денски и никад со упалено светло. Што уствари беше олакшавајуча околност. </span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #000000">Го обожаваше летото. Некаде на почеток на јуни, кога ќе почнеа првите жеги, ќе го земеше ранецот на грб и ќе застанеше на автопат. Ќе напишеше со кармин на еден лист ОХРИТ, беше убедена дека така е правилно, ќе запалеше цигара и чекаше. Со долгата коса и не толку лоша нога брзо ќе се качеше на 4 и повеќе тркала. По некоја нејзина проценка имаше попушено на поише од 100 камионџии од кои поише од пола биле странци. Реченицата Дали сакате да ви го испушам знаеше да ја каже на 40 јазика. Стопираше само денски и никад не се качуваше на мотор. Не дека се плашеше. Ѝ се пушеше. Животен сон ѝ беше да се изебе со црнец и со жут у исто време. Што уствари беше доказ дека она курците не ги делеше на мали и големи туку само на една категорија - ИНТЕРЕСНИ. </span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #000000">ОхриТ беше рај. Таму добиваше бесплатен смештај зашто увек ќе се најдеше некој што сака да ја опне. Дрога и пијачки кркаше во неограничени количини, али само на лето и само у Охрит. Мнооооогу љубеше екстази. Само на ексер можеше да осети бар за момент што е тоа Љубав. За неа тоа беше само збор у речникот што она не го разбира. Коа ќе се заковеше со ексер стануваше некако попаметна, ј***ш ми матер. Стално ја раскажуеше приказната дека животот треба да почиња наопаку. Дека човек треба прво да умре и добро да се одмори за да се спреми за сѐ што го чека. После да се роди ама стар и мудар со сите знаења за животот. Па, полека да почне да му се враќа силата и да влезе во средните години. Тогаш да почне да е*е и да станува сѐ подобар во тоа и посилен. После тоа да влезе во младоста и да се запише на факултет. Па, да се запознае со пубертетот и да се запише во средно школо а во основно да ја доживее љубовта и да има само малку време за да стане нејзин роб. Полека да се враќа кон почетокот и последните 7 години од животот да ги помине најбезгрижно за на крајот да се спои со универзумот во еден прекрасен ОРГАЗАМ. Оваа приказна В..... ја имаше слушнато од некаде, али ја кажуеше како она да ја напишала. Битно е дека после оваа приказна никој не ѝ остануеше рамнодушен и обавезно сакаше да го доживее баш тој оргазам со неа. Па, кој не би сакал да сврши и да се спои со универзумот? А В..... свршаваше како коза, по три оргазма одеднаш. Толку се стегаше што човек добиваше осеќај дека со рака му го држи курот.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #000000">Таа година у Охрит се дешаваше најлудото лето што икад се десило. Секоја втора вечер имаше по некој светски диџеј. Журки и странци на секој чекор што го правеше Охрит да личи поише на некој град у странство него ли у Македонија. Плажите беа пуни и навечер зашто нѐ имаше пукнато некој афрички талас кој не даваше да се седи на суво. На една дива плажа имаше приватна реденка. Некои десетина мажи, што Срби што Македонци и по некој странец и, нормално, В..... у главна улога. Ни Чарлс Буковски не би ја опишал довољно добро таа баханалија. Сите десет беа како мртви после 4 саати неописиво е***е. Некои дури и заспаа. Само В..... стоеше на нозе и чекаше уште. Изгледаше као Косовка девојка на бојното поле. </span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'verdana'"><span style="color: #000000">Влезе во езерото да се измие. Ја нурна главата у вода и тогаш ја здогледа сликата од нејзините најскриени визии. Еден црнец и еден Кинез со дигнати курови ѝ се смееја од дното и ја повикуваа. Ја извади главата и погледна кон плажата. Некои од момците си заминуваа, а некои спиеја. Пак ја нурна главата и пак ги виде двајцата како ја повикуваат. Повторно ја извади главата. Размислуваше некое време, зема воздух и се нурна кон длабочината. Кон својот животен сон. Беше тоа најубавото нешто што ѝ се случило некогаш. Водеше љубов за прв пат во животот. Ги љубеше и двајцата. Целиот животински свет на езерото беше единствената и нема публика на нејзиното заљубување. Алгите и тревите беа најмеката постела. Беше како во бајка. </span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'PT Sans Narrow'"><span style="color: #000000"><span style="font-size: 12px"><span style="font-family: 'verdana'">Ја извадија после два дена во Потпеш. Во рацете држеше две чудни зелени нешта. Едното помало, другото поголемо. Некои локалци рекоа дека тоа е езерска краставица која се појавува еднаш на сто години. Таква беше и В.....! Таква кучка се раѓа еднаш на сто годин</span></span>и.</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="mapet69, post: 81311, member: 954"] Шо иљачи имат пијано Тони ко ја имат пишано ова колумна? [B][SIZE=4][FONT=verdana][LEFT][COLOR=#000000]СО ПРЕДЛОГ ИМЕ В.....[/COLOR][/LEFT][/FONT][/SIZE][/B] [LEFT][SIZE=3][FONT=verdana][COLOR=#000000]В..... беше кучка „пар екселанс“ што би рекле у Карпош. Јебачица прва класа ко шо ја викаа у Аеродром, ама не беше к***а, да се разбереме, како што мислеа за неа у Автокоманда. Никад не падна толку ниско. Јес да се појеба со све што можеше да се фати за квака, али никад не можеа за неа да кажат дека е к***а. Имаше таа своја филозофија како што сакаше да каже понекад. Викаше дека е боље сега да ѝ бараат него на старост да се кае што не нудела. Тоа ѝ го кажала баба ѝ кога била многу мала. Таа сексот го сфаќаше како фамилијарна традиција и натпревар. Како спорт. Кој може поише да издржи. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=verdana][COLOR=#000000]Имаше и виц за неа. Иде вака. У Скопје се случил страшен масакар. Луѓето можеле да ги препознаваат само по нивните курци. На еден к*р заглавиле и не можеле да го препознаат. Ја викнале В....., она дошла го погледнала курот и рекла Овој не е од Скопје. Она беше ни мање ни више него Џовани Џакомо Шевалие де Сењал КАЗАНОВА у женско издање. Ружна и глупа како к*р. Али корисна. И имаше, мајку му, некоја мила ѕвезда и шарм на кој никој не можеше да остане рамнодушен. Пушеше како машина за музење крави. Али имаше принципи. Не гуташе на оние кои не ги знае довољно дугачко, не се љубеше, никад не се ебеше денски и никад со упалено светло. Што уствари беше олакшавајуча околност. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=verdana][COLOR=#000000]Го обожаваше летото. Некаде на почеток на јуни, кога ќе почнеа првите жеги, ќе го земеше ранецот на грб и ќе застанеше на автопат. Ќе напишеше со кармин на еден лист ОХРИТ, беше убедена дека така е правилно, ќе запалеше цигара и чекаше. Со долгата коса и не толку лоша нога брзо ќе се качеше на 4 и повеќе тркала. По некоја нејзина проценка имаше попушено на поише од 100 камионџии од кои поише од пола биле странци. Реченицата Дали сакате да ви го испушам знаеше да ја каже на 40 јазика. Стопираше само денски и никад не се качуваше на мотор. Не дека се плашеше. Ѝ се пушеше. Животен сон ѝ беше да се изебе со црнец и со жут у исто време. Што уствари беше доказ дека она курците не ги делеше на мали и големи туку само на една категорија - ИНТЕРЕСНИ. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=verdana][COLOR=#000000]ОхриТ беше рај. Таму добиваше бесплатен смештај зашто увек ќе се најдеше некој што сака да ја опне. Дрога и пијачки кркаше во неограничени количини, али само на лето и само у Охрит. Мнооооогу љубеше екстази. Само на ексер можеше да осети бар за момент што е тоа Љубав. За неа тоа беше само збор у речникот што она не го разбира. Коа ќе се заковеше со ексер стануваше некако попаметна, ј***ш ми матер. Стално ја раскажуеше приказната дека животот треба да почиња наопаку. Дека човек треба прво да умре и добро да се одмори за да се спреми за сѐ што го чека. После да се роди ама стар и мудар со сите знаења за животот. Па, полека да почне да му се враќа силата и да влезе во средните години. Тогаш да почне да е*е и да станува сѐ подобар во тоа и посилен. После тоа да влезе во младоста и да се запише на факултет. Па, да се запознае со пубертетот и да се запише во средно школо а во основно да ја доживее љубовта и да има само малку време за да стане нејзин роб. Полека да се враќа кон почетокот и последните 7 години од животот да ги помине најбезгрижно за на крајот да се спои со универзумот во еден прекрасен ОРГАЗАМ. Оваа приказна В..... ја имаше слушнато од некаде, али ја кажуеше како она да ја напишала. Битно е дека после оваа приказна никој не ѝ остануеше рамнодушен и обавезно сакаше да го доживее баш тој оргазам со неа. Па, кој не би сакал да сврши и да се спои со универзумот? А В..... свршаваше како коза, по три оргазма одеднаш. Толку се стегаше што човек добиваше осеќај дека со рака му го држи курот.[/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=verdana][COLOR=#000000]Таа година у Охрит се дешаваше најлудото лето што икад се десило. Секоја втора вечер имаше по некој светски диџеј. Журки и странци на секој чекор што го правеше Охрит да личи поише на некој град у странство него ли у Македонија. Плажите беа пуни и навечер зашто нѐ имаше пукнато некој афрички талас кој не даваше да се седи на суво. На една дива плажа имаше приватна реденка. Некои десетина мажи, што Срби што Македонци и по некој странец и, нормално, В..... у главна улога. Ни Чарлс Буковски не би ја опишал довољно добро таа баханалија. Сите десет беа како мртви после 4 саати неописиво е***е. Некои дури и заспаа. Само В..... стоеше на нозе и чекаше уште. Изгледаше као Косовка девојка на бојното поле. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=3][FONT=verdana][COLOR=#000000]Влезе во езерото да се измие. Ја нурна главата у вода и тогаш ја здогледа сликата од нејзините најскриени визии. Еден црнец и еден Кинез со дигнати курови ѝ се смееја од дното и ја повикуваа. Ја извади главата и погледна кон плажата. Некои од момците си заминуваа, а некои спиеја. Пак ја нурна главата и пак ги виде двајцата како ја повикуваат. Повторно ја извади главата. Размислуваше некое време, зема воздух и се нурна кон длабочината. Кон својот животен сон. Беше тоа најубавото нешто што ѝ се случило некогаш. Водеше љубов за прв пат во животот. Ги љубеше и двајцата. Целиот животински свет на езерото беше единствената и нема публика на нејзиното заљубување. Алгите и тревите беа најмеката постела. Беше како во бајка. [/COLOR][/FONT][/SIZE] [SIZE=15px][FONT=PT Sans Narrow][COLOR=#000000][SIZE=3][FONT=verdana]Ја извадија после два дена во Потпеш. Во рацете држеше две чудни зелени нешта. Едното помало, другото поголемо. Некои локалци рекоа дека тоа е езерска краставица која се појавува еднаш на сто години. Таква беше и В.....! Таква кучка се раѓа еднаш на сто годин[/FONT][/SIZE]и.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
Колумни и Колумнисти
На врв
Bottom