Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Колку е здрава љубомората во врската?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Electra" data-source="post: 274588" data-attributes="member: 229"><p>Не ги варам оние што љубомората ги доведува до праг да се претворат во очајни, патетични и лигави створења што висат на врат ко со папочната да се приврзани и на секои 15 минути бараат детални полициски извештаи за денот на партнеров или му се лепат насекаде ко мрсули на чевел. Не знам ни кој е толку ќуп да ги трпи.</p><p></p><p>Искрено, треба за себеси да сметаш дека имаш фалинки што друг/а лесно може да ги замени/потполни, па да се притресуваш толку, а богами и целата врска се пеплосува зашто е очигледно дека и партнерот не го сметаме за кокиче штом мислиме дека туку-така ќе се полета по некој/а ако не сме таму да го опоменеме.</p><p>Чуму тогаш врска?</p><p>Во умерени дози и игриво да се пецнеме, во ред, сепак годи и укажува дека другиот ни значи, ама шерифувањето е болно. Точка.</p><p></p><p>Ако седам меѓу четири ѕида и партнерот ми е единствената (пре)окупација во денот, номрално дека ќе ми свирнат 300 налудничави сценарија и идеи.</p><p>Занимлив феномен е болната љубомора. Егоистичниот фактор „јас/мене да ми е погодено и да сум сигурен/на“, контрадикторно, е предизвикан од ниска самодоверба. Ќе си најдеме занимација/хоби/друштво и нема да висиме ко трет/а ташак/груда на партнерот.</p><p></p><p>Мене не ми е јасно како не им фали малку мир бре? Време за себе, Франкфурт?</p><p>Да ви кажам право, кога ќе дојдам дома капната и со мојава згрчена кичма, па кога ќе му ја легнам со сите четири во вис, сите оние што ги имам изнаставено во темана за најубав маж да дојдат со лепези и да ми свират на харфи, нема да станам...<span style="font-size: 9px">барем саат време</span>, а не пак да спремам листи со прашања и потпрашања (нали, за проверка на веродостојноста на првичните искази), или пак да трпам издигања од некој комплексаш, да се правдам по телефони, интернети или во живо со саати, кога едноставно можам да го испратам со бело шамивче, да си легнам и да си ја штедам енергијата за (по)продуктивни цели.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Electra, post: 274588, member: 229"] Не ги варам оние што љубомората ги доведува до праг да се претворат во очајни, патетични и лигави створења што висат на врат ко со папочната да се приврзани и на секои 15 минути бараат детални полициски извештаи за денот на партнеров или му се лепат насекаде ко мрсули на чевел. Не знам ни кој е толку ќуп да ги трпи. Искрено, треба за себеси да сметаш дека имаш фалинки што друг/а лесно може да ги замени/потполни, па да се притресуваш толку, а богами и целата врска се пеплосува зашто е очигледно дека и партнерот не го сметаме за кокиче штом мислиме дека туку-така ќе се полета по некој/а ако не сме таму да го опоменеме. Чуму тогаш врска? Во умерени дози и игриво да се пецнеме, во ред, сепак годи и укажува дека другиот ни значи, ама шерифувањето е болно. Точка. Ако седам меѓу четири ѕида и партнерот ми е единствената (пре)окупација во денот, номрално дека ќе ми свирнат 300 налудничави сценарија и идеи. Занимлив феномен е болната љубомора. Егоистичниот фактор „јас/мене да ми е погодено и да сум сигурен/на“, контрадикторно, е предизвикан од ниска самодоверба. Ќе си најдеме занимација/хоби/друштво и нема да висиме ко трет/а ташак/груда на партнерот. Мене не ми е јасно како не им фали малку мир бре? Време за себе, Франкфурт? Да ви кажам право, кога ќе дојдам дома капната и со мојава згрчена кичма, па кога ќе му ја легнам со сите четири во вис, сите оние што ги имам изнаставено во темана за најубав маж да дојдат со лепези и да ми свират на харфи, нема да станам...[SIZE=1]барем саат време[/SIZE], а не пак да спремам листи со прашања и потпрашања (нали, за проверка на веродостојноста на првичните искази), или пак да трпам издигања од некој комплексаш, да се правдам по телефони, интернети или во живо со саати, кога едноставно можам да го испратам со бело шамивче, да си легнам и да си ја штедам енергијата за (по)продуктивни цели. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Колку е здрава љубомората во врската?
На врв
Bottom