Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Колективни стереотипи
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="MissChievous" data-source="post: 279910" data-attributes="member: 266"><p>Да ми кажеш, сакаш сега веднаш да заминеш на одмор во Сен Тропе и тоа цел месец или пак, сакаш да почекаш пола година и да идеш на Хаваи (моето омилено место) на една недела, веднаш го бирам второто. Воопшто не ми смета да бидам трпелива и да почекам за да го постигнам/добијам тоа што го сакам. Кога работам на нешто, се трудам да работам внимателно и да ги промислам добро работите. Иако едвај чекам да го видам исходот, сепак гледам убавина и во "чекањето", односно процесот. Полн си со надеж и исчекување за утре, добиваш нови идеи, нова работа, плус време. И на крајот, послатки се позитивните резултати кога си бил трпелив. Не сметам дека трпеливоста е доблест, ниту пак маана. Јас така функционирам, но понекогаш треба да се биде импулсивен и да се реагира брзо.</p><p></p><p>Тоа го мислам за себе си лично, но не и за целата нација. Постојат премногу услови и премногу индивидуални приказни за да можам да кажам дека таа особина не окарактеризирува како луѓе, нас Македонците. Повеќе би рекла дека кај нас владее еден општ страв во комбинација со тоа што секој гледа само за себе, па можеби делуваме како трпеливи луѓе кои чекаат работите да се сменат.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="MissChievous, post: 279910, member: 266"] Да ми кажеш, сакаш сега веднаш да заминеш на одмор во Сен Тропе и тоа цел месец или пак, сакаш да почекаш пола година и да идеш на Хаваи (моето омилено место) на една недела, веднаш го бирам второто. Воопшто не ми смета да бидам трпелива и да почекам за да го постигнам/добијам тоа што го сакам. Кога работам на нешто, се трудам да работам внимателно и да ги промислам добро работите. Иако едвај чекам да го видам исходот, сепак гледам убавина и во "чекањето", односно процесот. Полн си со надеж и исчекување за утре, добиваш нови идеи, нова работа, плус време. И на крајот, послатки се позитивните резултати кога си бил трпелив. Не сметам дека трпеливоста е доблест, ниту пак маана. Јас така функционирам, но понекогаш треба да се биде импулсивен и да се реагира брзо. Тоа го мислам за себе си лично, но не и за целата нација. Постојат премногу услови и премногу индивидуални приказни за да можам да кажам дека таа особина не окарактеризирува како луѓе, нас Македонците. Повеќе би рекла дека кај нас владее еден општ страв во комбинација со тоа што секој гледа само за себе, па можеби делуваме како трпеливи луѓе кои чекаат работите да се сменат. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Во здраво тело здрав дух
Здравје и состојба на духот
Колективни стереотипи
На врв
Bottom