Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Клонирање
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="existence" data-source="post: 219260" data-attributes="member: 621"><p>За болдираново си во голема заблуда. Со закон не е дозволено убивање, но погледни околу тебе ќе видиш дека убиствата се природна работа. Животните убиваат за храна и доминација, луѓето за нешто повеќе причини. За вештачко обично се смета се` што е направено од човекот, што е тотален апсурд.</p><p></p><p>Еве јас ќе ти одговорам, не постои ништо вештачко. Сите материјали од браната се изградени од елементи кои ги наоѓаме на земјата. И дабарот гради брана па не е вештачка само затоа што ја изградил дабар? Лабораториите исто така. Се` што е таму е од елементи кои се наоѓаат во природата.</p><p></p><p>Патем, јас не зборам за човечки клонови туку клонирање храна или пак органи. Друга работа која ја мешаш е „морал“. Не е морално. А дали е нормално или не тоа зависи каде го правиш клонот. Ако им го презентираш на група генетичари за нив ќе биде нормален напредок, на обичен човеќ ќе му биде ненормална работа.</p><p></p><p>Уште една работа. Хипотетички земаме дека од тебе направиле клон и го поправиле процесот на пребрзо стареење кај клоновите, т.е. ти имаш перфектен клон. Клонот го носат да расте некаде во друга средина, не близу до тебе. По 20 години се сретнувате. Што мислиш, дали ќе биде ист ко тебе пред 20 години? Јас тврдам дека можеби нема ни да го препознаеш дека е клон.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="existence, post: 219260, member: 621"] За болдираново си во голема заблуда. Со закон не е дозволено убивање, но погледни околу тебе ќе видиш дека убиствата се природна работа. Животните убиваат за храна и доминација, луѓето за нешто повеќе причини. За вештачко обично се смета се` што е направено од човекот, што е тотален апсурд. Еве јас ќе ти одговорам, не постои ништо вештачко. Сите материјали од браната се изградени од елементи кои ги наоѓаме на земјата. И дабарот гради брана па не е вештачка само затоа што ја изградил дабар? Лабораториите исто така. Се` што е таму е од елементи кои се наоѓаат во природата. Патем, јас не зборам за човечки клонови туку клонирање храна или пак органи. Друга работа која ја мешаш е „морал“. Не е морално. А дали е нормално или не тоа зависи каде го правиш клонот. Ако им го презентираш на група генетичари за нив ќе биде нормален напредок, на обичен човеќ ќе му биде ненормална работа. Уште една работа. Хипотетички земаме дека од тебе направиле клон и го поправиле процесот на пребрзо стареење кај клоновите, т.е. ти имаш перфектен клон. Клонот го носат да расте некаде во друга средина, не близу до тебе. По 20 години се сретнувате. Што мислиш, дали ќе биде ист ко тебе пред 20 години? Јас тврдам дека можеби нема ни да го препознаеш дека е клон. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Клонирање
На врв
Bottom