Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Какао
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Selma" data-source="post: 207194" data-attributes="member: 209"><p>Еден од моите омилени топли напитоци, уште од мала пијам, порано пиев со дедо ми. Пијам како во сите годишни времиња, но во зима највеќем па со цимет, мераци.</p><p></p><p>Какаото е здрав напиток и потекнува од топлиот Мексикански залив, па до Бразил и Шри Ланка какаото вирее во топлите прашуми до 20 сантиметри, а на плантажите кај што е кроено дури и до 6 метри.</p><p>Какаото е богато со есенцијални витамини, минерали и антиоксиданси. Содржи големи количини железо затоа се препорачува да го внесуваат луѓето кои се анемични. Какаото содржи железо дури повеќе од спанаќот и покрај за лечење на анемичноста, помага и при намалување на крвниот притисок. Исто така помага да не дојде до згрутчување во крвта</p><p></p><p>Пиете ли какао?</p><p>На кој налин го приготвувате?</p><p>Додавате ли нешто?</p><p></p><p>Јас го подговувам ко турско кафе и потоа додавам цимет, а понекогаш и млеко. Понекогаш чекам прво да зврие водата па додавам полна лажичка какао и шеќер.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Selma, post: 207194, member: 209"] Еден од моите омилени топли напитоци, уште од мала пијам, порано пиев со дедо ми. Пијам како во сите годишни времиња, но во зима највеќем па со цимет, мераци. Какаото е здрав напиток и потекнува од топлиот Мексикански залив, па до Бразил и Шри Ланка какаото вирее во топлите прашуми до 20 сантиметри, а на плантажите кај што е кроено дури и до 6 метри. Какаото е богато со есенцијални витамини, минерали и антиоксиданси. Содржи големи количини железо затоа се препорачува да го внесуваат луѓето кои се анемични. Какаото содржи железо дури повеќе од спанаќот и покрај за лечење на анемичноста, помага и при намалување на крвниот притисок. Исто така помага да не дојде до згрутчување во крвта Пиете ли какао? На кој налин го приготвувате? Додавате ли нешто? Јас го подговувам ко турско кафе и потоа додавам цимет, а понекогаш и млеко. Понекогаш чекам прво да зврие водата па додавам полна лажичка какао и шеќер. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Кулинарство и исхрана
Готвење и рецепти
Какао
На врв
Bottom