Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Инспиративни текстови кои поттикнуваат размислување
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Kristina1003" data-source="post: 288441" data-attributes="member: 4265"><p>Чекорејќи по улица , мислите ме нападнаа каков е овој живот , осаменоста те кини , омразада те напаѓа ,среќата ти се лизга од раката , тониш а всушност не си свесен на поразот кој многу ти бил нададен ... за плачив ,стоејќи на една стара клупа и размислував како моето лице се смена тогаш кога најмалце очекував , како мојот живот се претвори во себичност и грубост , а бил поинаков .. </p><p>Одеднаш се појави еден стар дедо и ми рече :</p><p></p><p>Ќерко млада , чекориш по погрешен пат , се предаваш на задоволството и гордоста на другите, сети се после сите порази кои ти ги нанесоа , сите увреди , сите удари , и повторно се бориш сама без никој да дознае се предаваш на тагата , не бараш помош а си храбра со емоциите , Господ те прати ќерко мила на овој свет како пример за сите дами на овој свет кои биле увредени , тепани , искористени и исфрлени.Дали се сеќаваш кога ќе сретнеше некој на улица кој грубо се понаша со некоја девојка и секогаш викаше против него ?! А можеби и некогаш одеше и подаваше рака . Дали си помислила дека некогаш можеби и Бог нема да биде праведен па ке ти поднесе толкава болка , бидејки не си размислувала никогаш си била брза , а сепак си се борела.</p><p>Јас го запрашав :Дедо бев храбра личност , не сакав повреди , навреди сакав да биди се поинакво , се осеќав среќна во невистински живот, се осеќав храбра без моите родители да ми подадат рака , никогаш не дозволував некој да ме згази под него и сега некаде далеку да се гордее со тоа, враќав на многу полош начин , а сега стојам и плачам се молам да се извлечам од се , се надевам дека ке сум среќна во вистински живот .</p><p>Моите емоци во срцето се полнеа , солзите се ронеа како бисери по моето лице , се тресев од страв дека може да биди нешто полошо со мене гледајќи ги моите родители во лице и секогаш му викав “ Среќна сум “ a срцето ми плачи. Секое чукање на срцето на мајка ми , беше мојата храброст , тонев , патев , трпев, умирав , ама не се предавав , никогаш ни помош не барав..Ахх ми дојде во главата само една мисла зошто сум јас пратена во овој свет за пример и на глас го изговорив .</p><p>Чудно ми се насмевна стариот дедо и ми рече: Мила ќерко да беше сосема трета личност на твоето место немаше да се бори сама , ќе бараше помош од некој човек , а ти борејќи се сама , гледајќи да се спасиш и да не му наштетиш на саканите , се исправи и после секој удар . Ти си била среќна во погрешно време , а замисли колку си среќна сега во вистинско време ?! </p><p>Господ Бог на овој свет , дава силен удар на оние кои знаат да го издржаат и со сета сила да станат како пример за другите луге . Замисли колку гордост имат твоите , и после секој удар остана покрај нив , и после секое пиштење во душата и гризење на чуствата ти си чоек кој сака пак да помогни .Ти си девојка која е силна , која има храброст , која никогаш нема да се предаде, ти си девојка еден ден ко ќе станиш мајка ќе бидеш најхрабрата мајка на овој свет, ќе бидеш пример за животот на своите деца , дека кога и осаменоста , злото , омразата , љубомората те згазат, пак ќе останиш она што всушност се роди , Човек кој вреди да се сака , човек кој вреди да му веруваш , човек кој својот живот ќе го жртвува за своите сакани. </p><p>Одеднаш стана и си замина , осетив како да ме знаел цел овој живот , осетив страв во коските , и си помислив.. Господе полудувам ?! Одеднаш срцево ми затрепери и го сетив тој мирис на спокој , мирис на љубов, мирис на среќа како да се насмевна Бога од горе и ми даде светлина , како да прати личност по мене која ке ме прави да бидам среќна .Гордоста на моите родители е мојата храброст и сила , гордоста на моите сакани сум за она што сум , себичноста , ме направи да бидам лоша кон љугето а добра кон својот живот , понекогаш ги врегам многу срца , знам да расплачам , знам да изнервирам , да таа сум сега , затоа што Не се предавам во невистина , не се предавам во лажните клевети , ветувања, лажни зборови. Не се предавам ,а најмалце кога после секој удар издржав а сега на ситна да подклекна , срцево силно чукаше а среќата ми се насмевнува како да е сон помислив одеднаш се фатив за лице , и си помислив “ Не сонуваш вистина е , сега си среќна имаш луге кои те сакаат и живеат за тебе .” Сум била среќна во погрешни луге , а сега сум многу повеќе среќна во вистинскиот пат . </p><p>Ти благодарам Господе што си покрај мене , ти благодарам Господе што не ме остави да се предадам ,ти благодарам затоа што ми подаде рака и ми даде сила да бидам храбра , и да докажам дека можам многу повеќе од оние кои од далеку ме гледаа како што патам , и се радуваа на мојот пораз на моето тонење , знам ова е Нивна казна а моја среќа , нивни пораз а моја победа</p><p></p><p>... Успеав во животот и кога најмалце се надевав .!</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kristina1003, post: 288441, member: 4265"] Чекорејќи по улица , мислите ме нападнаа каков е овој живот , осаменоста те кини , омразада те напаѓа ,среќата ти се лизга од раката , тониш а всушност не си свесен на поразот кој многу ти бил нададен ... за плачив ,стоејќи на една стара клупа и размислував како моето лице се смена тогаш кога најмалце очекував , како мојот живот се претвори во себичност и грубост , а бил поинаков .. Одеднаш се појави еден стар дедо и ми рече : Ќерко млада , чекориш по погрешен пат , се предаваш на задоволството и гордоста на другите, сети се после сите порази кои ти ги нанесоа , сите увреди , сите удари , и повторно се бориш сама без никој да дознае се предаваш на тагата , не бараш помош а си храбра со емоциите , Господ те прати ќерко мила на овој свет како пример за сите дами на овој свет кои биле увредени , тепани , искористени и исфрлени.Дали се сеќаваш кога ќе сретнеше некој на улица кој грубо се понаша со некоја девојка и секогаш викаше против него ?! А можеби и некогаш одеше и подаваше рака . Дали си помислила дека некогаш можеби и Бог нема да биде праведен па ке ти поднесе толкава болка , бидејки не си размислувала никогаш си била брза , а сепак си се борела. Јас го запрашав :Дедо бев храбра личност , не сакав повреди , навреди сакав да биди се поинакво , се осеќав среќна во невистински живот, се осеќав храбра без моите родители да ми подадат рака , никогаш не дозволував некој да ме згази под него и сега некаде далеку да се гордее со тоа, враќав на многу полош начин , а сега стојам и плачам се молам да се извлечам од се , се надевам дека ке сум среќна во вистински живот . Моите емоци во срцето се полнеа , солзите се ронеа како бисери по моето лице , се тресев од страв дека може да биди нешто полошо со мене гледајќи ги моите родители во лице и секогаш му викав “ Среќна сум “ a срцето ми плачи. Секое чукање на срцето на мајка ми , беше мојата храброст , тонев , патев , трпев, умирав , ама не се предавав , никогаш ни помош не барав..Ахх ми дојде во главата само една мисла зошто сум јас пратена во овој свет за пример и на глас го изговорив . Чудно ми се насмевна стариот дедо и ми рече: Мила ќерко да беше сосема трета личност на твоето место немаше да се бори сама , ќе бараше помош од некој човек , а ти борејќи се сама , гледајќи да се спасиш и да не му наштетиш на саканите , се исправи и после секој удар . Ти си била среќна во погрешно време , а замисли колку си среќна сега во вистинско време ?! Господ Бог на овој свет , дава силен удар на оние кои знаат да го издржаат и со сета сила да станат како пример за другите луге . Замисли колку гордост имат твоите , и после секој удар остана покрај нив , и после секое пиштење во душата и гризење на чуствата ти си чоек кој сака пак да помогни .Ти си девојка која е силна , која има храброст , која никогаш нема да се предаде, ти си девојка еден ден ко ќе станиш мајка ќе бидеш најхрабрата мајка на овој свет, ќе бидеш пример за животот на своите деца , дека кога и осаменоста , злото , омразата , љубомората те згазат, пак ќе останиш она што всушност се роди , Човек кој вреди да се сака , човек кој вреди да му веруваш , човек кој својот живот ќе го жртвува за своите сакани. Одеднаш стана и си замина , осетив како да ме знаел цел овој живот , осетив страв во коските , и си помислив.. Господе полудувам ?! Одеднаш срцево ми затрепери и го сетив тој мирис на спокој , мирис на љубов, мирис на среќа како да се насмевна Бога од горе и ми даде светлина , како да прати личност по мене која ке ме прави да бидам среќна .Гордоста на моите родители е мојата храброст и сила , гордоста на моите сакани сум за она што сум , себичноста , ме направи да бидам лоша кон љугето а добра кон својот живот , понекогаш ги врегам многу срца , знам да расплачам , знам да изнервирам , да таа сум сега , затоа што Не се предавам во невистина , не се предавам во лажните клевети , ветувања, лажни зборови. Не се предавам ,а најмалце кога после секој удар издржав а сега на ситна да подклекна , срцево силно чукаше а среќата ми се насмевнува како да е сон помислив одеднаш се фатив за лице , и си помислив “ Не сонуваш вистина е , сега си среќна имаш луге кои те сакаат и живеат за тебе .” Сум била среќна во погрешни луге , а сега сум многу повеќе среќна во вистинскиот пат . Ти благодарам Господе што си покрај мене , ти благодарам Господе што не ме остави да се предадам ,ти благодарам затоа што ми подаде рака и ми даде сила да бидам храбра , и да докажам дека можам многу повеќе од оние кои од далеку ме гледаа како што патам , и се радуваа на мојот пораз на моето тонење , знам ова е Нивна казна а моја среќа , нивни пораз а моја победа ... Успеав во животот и кога најмалце се надевав .! [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Инспиративни текстови кои поттикнуваат размислување
На врв
Bottom