Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Наука
Философија
Инспиративни текстови кои поттикнуваат размислување
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="melpomena" data-source="post: 115880" data-attributes="member: 613"><p><strong><span style="font-size: 15px">Колачиња</span></strong></p><p></p><p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Девојката чекаше авион во чекалницата на големиот аеродром. Требаше долго да чека, па одлучи да купи книга како би ѝ поминало побрзо времето за чекање. Заедно со книгата купи и кутија со некои колачи.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">Седна во чекалницата за да не ја вознем</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="font-family: 'lucida grande'"><span style="color: #333333">ирува никој. До неа беше столица со кутија колачи, а понатаму еден господин кој читаше весник. Кога девојката зеде едно колаче и господинот до неа зеде едно. Девојката се шокира, но ништо не рече, продолжи да ја чита книгата. Во себе си помисли: види молим те, да имам само малку повеќе хтаброст досега ќе го удрев... </span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">Секој пат кога таа ќе земеше едно колаче и човекот земеше уште едно. И така сѐ додека во пакетчето не остана само едно колаче во пакетчето. Девојката помисли: баш ме интересира што ќе направи сега. Без размислување човекот го подели колачето на две и си го зеде своето парче.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">Е, ова е навистина премногу, си помисли девојката. Шокирана си ги зеде своите работи, книгата, торбата и излезе од чекалницата. Кога малку се смири и откога ѝ помина лутината, седна на место каде немаше никој за да избегне некоја друга непријатна ситуација. Ја затвори книгата и ја отвори торбата за да ја стави внатре. Тогаш ја виде кутијата со колачи. Стоеше во торбата воопшто негибната.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">Во тој момент ѝ стана јасно дека кутијата со колачи, иста како нејзината, всушност му припаѓала на господинот кој седеше покрај неа. Се засрами и се почувствува како крадец. Господинот што седеше покрај неа, без шокирање, без нервоза, однесувајќи се сосема нормално, го подели и последното негово колаче со неа. Сосема различно од нејзиното однесување, кога ѝ беа повредени чувствата и гордоста.</span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><strong><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">ЗАКЛУЧОК: </span></span></span></strong></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">Колку пати во нашиот живот сме изеле туѓи колачи, а тоа воопшто да не сме го ни знаеле? Пред да дојдете до погрешен и брзоплет заклучок и пред да помислите нешто лошо, ПОГЛЕДАЈТЕ ГИ ВНИМАТЕЛНО ДЕТАЛИТЕ. </span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">Многу често ситуацијата не е таква како што ни изгледа на прв поглед !!!</span></span></span></p> <p style="text-align: left"></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">Во животот постојат 5 работи кои не може да се вратат:</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">- Каменот кој е фрлен;</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">- Зборот откога ќе се изусти;</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">- Можноста откога ќе се изгуби;</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">- Времето кога ќе помине;</span></span></span></p> <p style="text-align: left"><span style="font-size: 15px"><span style="color: #333333"><span style="font-family: 'lucida grande'">- ЉУБОВТА ЗА КОЈА НЕ СЕ БОРИ;</span></span></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="melpomena, post: 115880, member: 613"] [B][SIZE=4]Колачиња[/SIZE][/B] [LEFT][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Девојката чекаше авион во чекалницата на големиот аеродром. Требаше долго да чека, па одлучи да купи книга како би ѝ поминало побрзо времето за чекање. Заедно со книгата купи и кутија со некои колачи.[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]Седна во чекалницата за да не ја вознем[/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][FONT=lucida grande][COLOR=#333333]ирува никој. До неа беше столица со кутија колачи, а понатаму еден господин кој читаше весник. Кога девојката зеде едно колаче и господинот до неа зеде едно. Девојката се шокира, но ништо не рече, продолжи да ја чита книгата. Во себе си помисли: види молим те, да имам само малку повеќе хтаброст досега ќе го удрев... [/COLOR][/FONT][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Секој пат кога таа ќе земеше едно колаче и човекот земеше уште едно. И така сѐ додека во пакетчето не остана само едно колаче во пакетчето. Девојката помисли: баш ме интересира што ќе направи сега. Без размислување човекот го подели колачето на две и си го зеде своето парче.[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Е, ова е навистина премногу, си помисли девојката. Шокирана си ги зеде своите работи, книгата, торбата и излезе од чекалницата. Кога малку се смири и откога ѝ помина лутината, седна на место каде немаше никој за да избегне некоја друга непријатна ситуација. Ја затвори книгата и ја отвори торбата за да ја стави внатре. Тогаш ја виде кутијата со колачи. Стоеше во торбата воопшто негибната.[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Во тој момент ѝ стана јасно дека кутијата со колачи, иста како нејзината, всушност му припаѓала на господинот кој седеше покрај неа. Се засрами и се почувствува како крадец. Господинот што седеше покрај неа, без шокирање, без нервоза, однесувајќи се сосема нормално, го подели и последното негово колаче со неа. Сосема различно од нејзиното однесување, кога ѝ беа повредени чувствата и гордоста.[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT] [/LEFT] [LEFT][B][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]ЗАКЛУЧОК: [/FONT][/COLOR][/SIZE][/B][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Колку пати во нашиот живот сме изеле туѓи колачи, а тоа воопшто да не сме го ни знаеле? Пред да дојдете до погрешен и брзоплет заклучок и пред да помислите нешто лошо, ПОГЛЕДАЈТЕ ГИ ВНИМАТЕЛНО ДЕТАЛИТЕ. [/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Многу често ситуацијата не е таква како што ни изгледа на прв поглед !!![/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT] [/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]Во животот постојат 5 работи кои не може да се вратат:[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]- Каменот кој е фрлен;[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]- Зборот откога ќе се изусти;[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]- Можноста откога ќе се изгуби;[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]- Времето кога ќе помине;[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [LEFT][SIZE=4][COLOR=#333333][FONT=lucida grande]- ЉУБОВТА ЗА КОЈА НЕ СЕ БОРИ;[/FONT][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Наука
Философија
Инспиративни текстови кои поттикнуваат размислување
На врв
Bottom