Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Има ли сѐ уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Аркантос" data-source="post: 333068" data-attributes="member: 1768"><p>Инаку, ова со сочувување на невиноста до брак да ви кажам искрено е нова глупост на монотеистичките религии. Навистина. Во светите книги на христијаните, евреите, муслиманите пишува дека се прокламираат такви глупости. Порано ич не било така. </p><p>Дури и постоеле посебни „девојки“(да не распраам многу за тоа, оти ќе си ја заборавам првобитната цел на пишувањево) кои со дрвен фалус ѝ ја одземале невиноста на девојката за да ја „научат“ на лекции за како да го задоволи сопругот. </p><p>Второ, на овие простори, а во Црна Гора до пред нецели 3 века(во понеразвиените места) се практикувало Кумот да ѝ ја одземе невиноста на девојката. Со тој чин, тој како посредник помеѓу „оној“ и „овој“ свет ѝ ја загарантирувал плодноста на девојката. </p><p>Муабетов ми е: <em>Луѓето порано биле повеќе свесни за својата природа, за своите ПРИРОДНИ НАГОНИ. Не за џабе најголемите девијантни појави се случуваат поради сексуално неактивните луѓе: или стануваат манијаци, педофили и слично. </em></p><p>Чак што више и Фројд подобро би ја разработил теоријата за Едипов/Електрин комплекс доколку подобро ја познавал женската психа и ако повеќе имал контакт со телесноста на жената. </p><p>Муабетов ми е, овие нови норми на заедницата, општеството, културата сѐ повеќе сакаат човека да го оттргнат од себе, од својата природа. А човекот, луд и по малку глуп - го дозволува тоа.</p><p>Пополека, зошто да се остане невин до брак? Па дали има право некој што нит ме знае нит ме познава да одлучува за мојата невиност?</p><p>Тоа ти е, како јас да ги слушам дали да си ги потстрижам срамните влакна или не. </p><p>Ова е премногу лично прашање, за кое треба да се донесе одлука ИСКЛУЧИВО СО ДЛАБОКО РАЗМИСЛУВАЊЕ И ДЛАБОКО СПОЗНАВАЊЕ НА СЕБЕ СИ. </p><p>Второ, порано било поизводливо да се остане невин до брак, бидејќи браковите се склучувале по пат на „стројништва“, брачните партнери не се гледале меѓусебно до самиот брак, девојките не излегувале од дома туку везеле и плетеле пред огништата...накратко, светот бил на еден стадиум кој оддамна е умрен. </p><p>Денес, кога светот го имаме на дланка, кога врските траат по 7-8 години, идиотско е, со некој со кого секој ден минуваш по 4-5 часа заедно, со кој одиш на одмори, само за рака да се држиш... па телото ти бара бре, душата ти плаче за она другото меѓусебно поврзување, за кое убаво кажале полноглавите црнобели членови - е едно од најважните поврзувања во врската....</p><p>НО! Сепак, пак ќе кажам доколку така одлучила некоја личност, и тоа СТРОГО според свои замисли и сни, тогаш вреди да се почитува тоа... само што мислам дека ретко ќе постојат такви личности - освен оние асексуалните.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Аркантос, post: 333068, member: 1768"] Инаку, ова со сочувување на невиноста до брак да ви кажам искрено е нова глупост на монотеистичките религии. Навистина. Во светите книги на христијаните, евреите, муслиманите пишува дека се прокламираат такви глупости. Порано ич не било така. Дури и постоеле посебни „девојки“(да не распраам многу за тоа, оти ќе си ја заборавам првобитната цел на пишувањево) кои со дрвен фалус ѝ ја одземале невиноста на девојката за да ја „научат“ на лекции за како да го задоволи сопругот. Второ, на овие простори, а во Црна Гора до пред нецели 3 века(во понеразвиените места) се практикувало Кумот да ѝ ја одземе невиноста на девојката. Со тој чин, тој како посредник помеѓу „оној“ и „овој“ свет ѝ ја загарантирувал плодноста на девојката. Муабетов ми е: [I]Луѓето порано биле повеќе свесни за својата природа, за своите ПРИРОДНИ НАГОНИ. Не за џабе најголемите девијантни појави се случуваат поради сексуално неактивните луѓе: или стануваат манијаци, педофили и слично. [/I] Чак што више и Фројд подобро би ја разработил теоријата за Едипов/Електрин комплекс доколку подобро ја познавал женската психа и ако повеќе имал контакт со телесноста на жената. Муабетов ми е, овие нови норми на заедницата, општеството, културата сѐ повеќе сакаат човека да го оттргнат од себе, од својата природа. А човекот, луд и по малку глуп - го дозволува тоа. Пополека, зошто да се остане невин до брак? Па дали има право некој што нит ме знае нит ме познава да одлучува за мојата невиност? Тоа ти е, како јас да ги слушам дали да си ги потстрижам срамните влакна или не. Ова е премногу лично прашање, за кое треба да се донесе одлука ИСКЛУЧИВО СО ДЛАБОКО РАЗМИСЛУВАЊЕ И ДЛАБОКО СПОЗНАВАЊЕ НА СЕБЕ СИ. Второ, порано било поизводливо да се остане невин до брак, бидејќи браковите се склучувале по пат на „стројништва“, брачните партнери не се гледале меѓусебно до самиот брак, девојките не излегувале од дома туку везеле и плетеле пред огништата...накратко, светот бил на еден стадиум кој оддамна е умрен. Денес, кога светот го имаме на дланка, кога врските траат по 7-8 години, идиотско е, со некој со кого секој ден минуваш по 4-5 часа заедно, со кој одиш на одмори, само за рака да се држиш... па телото ти бара бре, душата ти плаче за она другото меѓусебно поврзување, за кое убаво кажале полноглавите црнобели членови - е едно од најважните поврзувања во врската.... НО! Сепак, пак ќе кажам доколку така одлучила некоја личност, и тоа СТРОГО според свои замисли и сни, тогаш вреди да се почитува тоа... само што мислам дека ретко ќе постојат такви личности - освен оние асексуалните. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е Сонцето?
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Има ли сѐ уште такви женски што се чуваат за прва брачна ноќ?
На врв
Bottom