Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
ИДНИНАТА Е СЕГА!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="steppenwolf" data-source="post: 175659" data-attributes="member: 2228"><p>Ама проблемот не сме јас и ти. Проблемот се ТИЕ. Нетолератните луѓе кои не можеш да ги промениш...</p><p></p><p>Зошто гледам дека дискусијава не оди никаде, за крај ќе кажам дека живееме во свет на плурални вистини. Имаш мал милион групи (да не ги набројувам) со различни идеали и сфаќања од кои буквално<strong> сите сметаат дека само нивното гледиште е она исправното, вистинското</strong>. Тие групи никогаш не толерирале и нема да се научат на толеранција баш поради тоа што го кажав во болдот. Додади ги овде и оние со пореметен ум што не припаѓаат на ниедна група и ќе разбереш зошто пацифистите ми се смешни.</p><p></p><p>Во ред е, биди си ти оптимистична, твое право... претходно ме нарече песимист, тука би те поправил, не се сметам за песимист туку за реалист, кога гледам во која насока се движи човештвото навистина не можам да изнесам поинаков заклучок. Поздрав.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="steppenwolf, post: 175659, member: 2228"] Ама проблемот не сме јас и ти. Проблемот се ТИЕ. Нетолератните луѓе кои не можеш да ги промениш... Зошто гледам дека дискусијава не оди никаде, за крај ќе кажам дека живееме во свет на плурални вистини. Имаш мал милион групи (да не ги набројувам) со различни идеали и сфаќања од кои буквално[B] сите сметаат дека само нивното гледиште е она исправното, вистинското[/B]. Тие групи никогаш не толерирале и нема да се научат на толеранција баш поради тоа што го кажав во болдот. Додади ги овде и оние со пореметен ум што не припаѓаат на ниедна група и ќе разбереш зошто пацифистите ми се смешни. Во ред е, биди си ти оптимистична, твое право... претходно ме нарече песимист, тука би те поправил, не се сметам за песимист туку за реалист, кога гледам во која насока се движи човештвото навистина не можам да изнесам поинаков заклучок. Поздрав. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
ИДНИНАТА Е СЕГА!
На врв
Bottom