Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
ИДНИНАТА Е СЕГА!
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Luckky" data-source="post: 175658" data-attributes="member: 437"><p>Па сум била и нападната и ограбена и се со ред. Тоа не ме спречило да ја гледам надежта во другите луѓе и нема да ме спречи. Да, живеам во Скопје, градот каде што ќе ти е страв да си одиш сам/а накај дома, каде што манијаци, и психопати демнат на секој чекор, каде што народот е отруен од национализам каде што не можеш да се декларираш како атеист,верник,македонец, албанец, ром, стрејт,геј,фенсер, хипстер, рапер, билдер, к***а, дебел, висок, провинцијалец, богат, сиромашен без да бидеш исплукан, истепан, навреден. Да токму во тоа Скопје. Тоа не го менува фактот дека иако сум јас верник ти атеист, или сме различна националност јас нема да те сметам за човек. Не за џабе мирот потекнува пред се' од внатре. Поентата на целиот муабет ми е самосвеста. Која се гради исклучиво преку пример. Тереза, Ганди, Мандела, Маслоу, Пол, Паркс, Морејн. Тоа е позитивна екстерналија, пример. Верувам во таквите луѓе, и верувам во промената на подобро.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Luckky, post: 175658, member: 437"] Па сум била и нападната и ограбена и се со ред. Тоа не ме спречило да ја гледам надежта во другите луѓе и нема да ме спречи. Да, живеам во Скопје, градот каде што ќе ти е страв да си одиш сам/а накај дома, каде што манијаци, и психопати демнат на секој чекор, каде што народот е отруен од национализам каде што не можеш да се декларираш како атеист,верник,македонец, албанец, ром, стрејт,геј,фенсер, хипстер, рапер, билдер, к***а, дебел, висок, провинцијалец, богат, сиромашен без да бидеш исплукан, истепан, навреден. Да токму во тоа Скопје. Тоа не го менува фактот дека иако сум јас верник ти атеист, или сме различна националност јас нема да те сметам за човек. Не за џабе мирот потекнува пред се' од внатре. Поентата на целиот муабет ми е самосвеста. Која се гради исклучиво преку пример. Тереза, Ганди, Мандела, Маслоу, Пол, Паркс, Морејн. Тоа е позитивна екстерналија, пример. Верувам во таквите луѓе, и верувам во промената на подобро. [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е тревата?
Испрати мислење
Форум
Култура, уметност и наука
Колумни
ИДНИНАТА Е СЕГА!
На врв
Bottom