Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Зошто старееме?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="diva orhideja" data-source="post: 318283" data-attributes="member: 3931"><p>Се што се раѓа мора да умре,тоа го знаеме,инаку планетава земја нема да собере толку луѓе,животни,растенија.Прашањето ми е зошто мора да старееме, да се збрчкуваме,побелуваме,окелавуваме, просто кажано да огрубуваме.Нека ми извинат ама староста е грда, бадијала не е песната Боље бити пијан него стар.Од друга страна пак размислувам ако го нема процесот на стареење , ќе нема новороденчиња, како тие ке стареат, растат!?Неможат ли овие научници да измислат некој лек против старост и да си бидеме стално млади и убави,незгужвани во фаци,неподгрбавени,да гледаме и слушаме убаво? Чудно е цело тело старее а само желбите остануваат но се нема сила и моќ да се исполнат.Кожата најпрво старее кај човекот,ако се изгориш ќе се обнови еден дел но ке ти остане белег,а најмистериозното е што ако ги изгориш врвовите на прстите, отпечатоците пак се обноват како што си биле.Чудно створење е ова човекот ама Господ можел да направи да не старееме.....а он зарем не остаре,Старее ли Бог?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="diva orhideja, post: 318283, member: 3931"] Се што се раѓа мора да умре,тоа го знаеме,инаку планетава земја нема да собере толку луѓе,животни,растенија.Прашањето ми е зошто мора да старееме, да се збрчкуваме,побелуваме,окелавуваме, просто кажано да огрубуваме.Нека ми извинат ама староста е грда, бадијала не е песната Боље бити пијан него стар.Од друга страна пак размислувам ако го нема процесот на стареење , ќе нема новороденчиња, како тие ке стареат, растат!?Неможат ли овие научници да измислат некој лек против старост и да си бидеме стално млади и убави,незгужвани во фаци,неподгрбавени,да гледаме и слушаме убаво? Чудно е цело тело старее а само желбите остануваат но се нема сила и моќ да се исполнат.Кожата најпрво старее кај човекот,ако се изгориш ќе се обнови еден дел но ке ти остане белег,а најмистериозното е што ако ги изгориш врвовите на прстите, отпечатоците пак се обноват како што си биле.Чудно створење е ова човекот ама Господ можел да направи да не старееме.....а он зарем не остаре,Старее ли Бог? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Црнобело форум
Општи муабети
Зошто старееме?
На врв
Bottom