Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Зошто романтизираме минимален труд во денешните врски?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="gray jedi" data-source="post: 374636" data-attributes="member: 10233"><p><span style="color: rgb(184, 49, 47)"><strong><span style="font-size: 18px">Луѓенца дали сте слушнале за нарцисоиден персонален компплекс (Narcissist personality disorder)?</span></strong></span></p><p>Јас скоро се сретнав со таква врска и додека да сфатам што ми се случи завршив на психолог.</p><p>Карактеристиките кои ги опишувате погоре беа зголемени х1000.</p><p>Не само што навредува, не само што е љубоморен, туку со секоја мисла која си му ја доверил наоѓа како да те нападне во секоја ситуација во која ќе му се најде, каде партнерот не му се однесува според неговиот дизајн.</p><p>Сконцентриран беше да ми објаснува дека не вредам и го поткопа моето постоење во насока на било каква комуникација со целото мое опкружување. Јас секому му се пуштав, ако сум фина во односот со луѓе тоа било само давање отворена врата дека секој може нешто со мене да направи и слично.</p><p></p><p>Духот ми го скрши и се изгубив целосно. Ако претходно радост во денот ми беше сончев ден и убава песна на радио, денес се борам насмевка на лице да ставам.</p><p></p><p>Но да се сведам на заклучокот... </p><p>НЕМАЊЕ САМОДОВЕРБА, ШТО ИМАМЕ МИНИМАЛНО ПСИХОЛОШКО ОБРАЗОВАНИЕ НИЗ ЖИВОТОТ, БАЛКАНСКИ МЕНТАЛИТЕТ НА БРАК СТЕРЕОТИП (ТУКА МИСЛАМ НА ГОДИНИ И ПАРТНЕР ВООПШТО) И ШТО СО БЛИСКИТЕ ВО ЖИВОТОТ ЗАБОРАВАМЕ ДА СЕ ПОДРЖУВАМЕ ЗА УБАВИТЕ РАБОТИ КАКО ПРИЗНАНИЕ ЗА УСПЕХ,</p><p>И ШТО СЕ СТАВА ПРЕГОЛЕМ АКЦЕНТ НА „ГРЕШКИТЕ ВО ЖИВОТОТ“ - РОДИТЕЛИТЕ НАОЃААТ НАЧИН СУРОВО ДА НИ ПРЕФРЛАТ ЗА СЕ ШТО ЌЕ ЗГРЕШИМЕ, НО КОГА ЌЕ НАПРАВИШ НЕШТО УСПЕШНО, ПРИЗНАНИЕТО Е РЕТКО.</p><p></p><p>Девојки што стана со светов -,- ?!?!?!?!?</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="gray jedi, post: 374636, member: 10233"] [COLOR=rgb(184, 49, 47)][B][SIZE=5]Луѓенца дали сте слушнале за нарцисоиден персонален компплекс (Narcissist personality disorder)?[/SIZE][/B][/COLOR] Јас скоро се сретнав со таква врска и додека да сфатам што ми се случи завршив на психолог. Карактеристиките кои ги опишувате погоре беа зголемени х1000. Не само што навредува, не само што е љубоморен, туку со секоја мисла која си му ја доверил наоѓа како да те нападне во секоја ситуација во која ќе му се најде, каде партнерот не му се однесува според неговиот дизајн. Сконцентриран беше да ми објаснува дека не вредам и го поткопа моето постоење во насока на било каква комуникација со целото мое опкружување. Јас секому му се пуштав, ако сум фина во односот со луѓе тоа било само давање отворена врата дека секој може нешто со мене да направи и слично. Духот ми го скрши и се изгубив целосно. Ако претходно радост во денот ми беше сончев ден и убава песна на радио, денес се борам насмевка на лице да ставам. Но да се сведам на заклучокот... НЕМАЊЕ САМОДОВЕРБА, ШТО ИМАМЕ МИНИМАЛНО ПСИХОЛОШКО ОБРАЗОВАНИЕ НИЗ ЖИВОТОТ, БАЛКАНСКИ МЕНТАЛИТЕТ НА БРАК СТЕРЕОТИП (ТУКА МИСЛАМ НА ГОДИНИ И ПАРТНЕР ВООПШТО) И ШТО СО БЛИСКИТЕ ВО ЖИВОТОТ ЗАБОРАВАМЕ ДА СЕ ПОДРЖУВАМЕ ЗА УБАВИТЕ РАБОТИ КАКО ПРИЗНАНИЕ ЗА УСПЕХ, И ШТО СЕ СТАВА ПРЕГОЛЕМ АКЦЕНТ НА „ГРЕШКИТЕ ВО ЖИВОТОТ“ - РОДИТЕЛИТЕ НАОЃААТ НАЧИН СУРОВО ДА НИ ПРЕФРЛАТ ЗА СЕ ШТО ЌЕ ЗГРЕШИМЕ, НО КОГА ЌЕ НАПРАВИШ НЕШТО УСПЕШНО, ПРИЗНАНИЕТО Е РЕТКО. Девојки што стана со светов -,- ?!?!?!?!? [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Колку нозе има кучето? (напишете со букви)
Испрати мислење
Форум
Машко - женски теми
Љубов и секс
Зошто романтизираме минимален труд во денешните врски?
На врв
Bottom