Мени
Форум
Нови мислења
Пребарување
Членови
Моментални посетители
Нови објави на профил
Пребарај објави на профил
Форум
Најава
Регистрација
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Нови мислења
Пребарување
Барај
Пребарувај само наслови
Од:
Пребарувај само наслови
Од:
Мени
Install the app
Install
Одговори на темата
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови.
Треба да го надградите вашиот или да користите
алтернативен прелистувач
.
Порака
<blockquote data-quote="Хептаграм XI" data-source="post: 371121" data-attributes="member: 2897"><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не може сите да веруваат во богови.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не може сите да заборават дека она што христијаните го нарекуваат „стар завет“ е всушност еврејското учење кое важи за нив сеуште!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не може да не се знае дека она што денес се нарекува Библија е редактирано здание и одлучено да изгледа како што изгледа денес по 325та и познатиот Никејски собир на кој ЛУЃЕ одлучија што ќе оди во света книга, што не!</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не може сите да бидат Христијани. Доказ се 2000те години на таканаречено христијанство.</span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Не може да важи дека иако не ја прифаќаме библијата дека е валиден доказ за божественото кое го врти универзумот, дека божественото ќе ги осуди сите како „неверници“. </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'">Зборот „неверник“ е ужасна кованица скована од христијаните! Штета. </span></p><p><span style="font-family: 'Georgia'"></span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Хептаграм XI, post: 371121, member: 2897"] [FONT=Georgia]Не може сите да веруваат во богови. Не може сите да заборават дека она што христијаните го нарекуваат „стар завет“ е всушност еврејското учење кое важи за нив сеуште! Не може да не се знае дека она што денес се нарекува Библија е редактирано здание и одлучено да изгледа како што изгледа денес по 325та и познатиот Никејски собир на кој ЛУЃЕ одлучија што ќе оди во света книга, што не! Не може сите да бидат Христијани. Доказ се 2000те години на таканаречено христијанство. Не може да важи дека иако не ја прифаќаме библијата дека е валиден доказ за божественото кое го врти универзумот, дека божественото ќе ги осуди сите како „неверници“. Зборот „неверник“ е ужасна кованица скована од христијаните! Штета. [/FONT] [/QUOTE]
Внеси Цитати…
Верификација
Каква боја е снегот?
Испрати мислење
Форум
Секојдневен живот
Религија
Зошто многу луѓе не веруваат во Библијата како Божји збор?
На врв
Bottom